"У мени је гнијев малих људи, који увек плаћају": Боксер који је претукао полицајца добио 114 хиљада еура за правну заштиту

Кристоф Детингер добио је велику (и финансијску) подршку грађана Француске након што су се снимци његовог напада на полицајце појавили у јавности

BUKA portal / 11. јануар 2019

Бивши француски шампион у боксу који је снимљен како удара полицајце у току протеста жутих прслука, добио је више од сто хиљада евра јавних донација, преноси Гардијан.

Платформа преко које се прикупљају средства на интернету "Леетцхи" примила је око 114 хиљада евра за Кристофа Детингера, пре него што је прикупљање новца обустављено, након што су франуцски политичари изразили негодовање поводом прикупљања средстава.
Средства су, како је наглашено, унапред опредељена за трошкове правне заштите. 
Детингер се добровољно предао полицији након што су у јавност изашли снимци његовог сукоба са полицијом.
"Прокувао сам. Истина је, лоше сам реаговао", рекао је боксерски шампион Француске из 2007. и 2008. године, објашњавајући да је видео репресију полиције. 
"Излазим на демонстрације због пензионера, због будућности моје деце, због самохраних жена, због свега за шта се боримо.
"У мени је гнев малих људи, који увек плаћају", закључио је Гетингер.
Министри француске владе истакли су да је пружање финансијске и било какве друге подршке човеку који је напао службено лице, нешто слично саучесништву.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.