У најлепшем европском возу путници чим уђу забораве на телефоне и друштвене мреже

Нестварно добро.

BUKA portal / 27. октобар 2019

Тамни планински обронци прошарани белим траговима снега пуцају кроз панорамске прозоре Глациер Еxпресса. Вожња најлуксузнијим возом у Европи траје осам сати, полазна тачка је Цермат, крајња Ст. Мориц, а они који су имали среће да се укрцају кажу да је доживљај као путовање кроз време у којем све бриге из свакодневног живота одједном престану да постоје.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wе саy гоод ните тилл Децембер 9 #wиндоwтотхеалпс 📸 @wир_рес - Тхе лигхт траил оф а траин цроссинг тхе Ландwассервиадукт, а УНЕСЦО wорлд херитаге. Тхе перфецт аутумн моод анд ин тхе бацк yоу цан спот тхе Милкy Wаy! Ноw И кноw wхy тхис ис оне оф тхе мост популар плацес фор пхотограпхерс ин Сwитзерланд! #ландwассервиадукт #граубüнден #раилwаyс_оф_оур_wорлд #раилwаy #унесцоwорлдхеритаге #траинстаграм #лигхттраилс #гетоутсиде #лонгеxпосуре_схотс #еартпиx #инловеwитхсwитзерланд #беаутифулдестинатион #иг_ландсцапе #нигхтпхотограпхy #милкywаyцхасерс #астропхотограпхy #иг_схотз #мyсwитзерланд #цанонсwитзерланд #натуре_гоод #аутумнцолоурс #глациереxпресд #иг_пхотоофтхедаy #гамеофтонес #ландсцапе_ловерс #травеловерс

А пост схаред бy Глациер Еxпресс 🇨🇭 (@глациереxпресс.цх) он

Већ у девет ујутру, одмах после укрцавања, кондуктер путнике пита да ли су за воду или шампањац. Седишта у купеу су подесива, изузетно удобна, а путници добијају ајпеде који приказују руту и централне тачке трасе, а уз то иду и слушалице због аудио записа "виртуалног туристичког водича".

 

Најлуксузније путовање возом у Европи Фото: Профимедиа

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ИНТО ТХЕ WИЛД...еxпериенце тхе Сwисс алпс' моунтаин wилдернесс тхе цомфy wаy #wиндоwтотхеалпс 📸 @wедроwнyмотyл - #инловеwитхсwитзерланд #глациереxпресс #wиндоwтотхеалпс #сзwајцариа #wидокзокна #алпес #траинс #травелбyтраин #сwисстраинс #алпy #дреамс #травелгоалс #мирацле #траињоурнеy #сwитзерланд #мојасзwајцариа #подрозе #травел #блогтроттерзy #полисхтравелблогс #циекаwостки #поциаги #колеј #инловеwитхсwитзерланд#панораматраин#моунтаинс#интотхеwилд#буцкетлист #wиндоwсеат

А пост схаред бy Глациер Еxпресс 🇨🇭 (@глациереxпресс.цх) он

На осмосатном путу се пролази кроз 91 тунел и прелази се преко 291 моста, а кроз прозоре пуца поглед на залеђена језера. У бару се налази златни компас.

За ручак конобари уз већ поменути шампањац служе тартар бифтек и палету швајцарских сирева и то баш док путници гледају предео са бајковитим швајцарским селима која као да су испала из бајке.

Воз кривуда као црвена змија преко планина пре него што се нађе на вијадукту Ландвасер који се уздиже 65 метара изнад долине, а онда зарања у још један тунел као да пробија огромну стену.

За ужину особље служи димљену пастрмку и салату од цвекле уз чашу одличног белог вина. Неко је вероватно размишљао о томе уз који пејзаж ће бити послужено које јело, јер баш кад стигне риба, снег и лед уступају место притоци Рајне - Фордерхајну. Ускоро се прелази швајцарски Велики канјон, клисура са литицама које беже у небо 335 метара.

Путници су некада могли да бирају између друге класе и прве класе, а недавно је уведено и нових 20 седишта Еxцелленце класе, која обухвата шест првокласних оброка. Ретко коме у возу падне на памет да погледа у телефон, а доминантан осећај је као да сте у временској капсули.

Путовање од Ст. Морица до Цермата у једном правцу еxелленце класом кошта око 500 евра.

Извор: Ноизз.рс


Бука препорука

Репортаже

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.