У ОВОЈ ЗЕМЉИ СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ: Црква отворила врата муслиманима да у њој обављају намаз током рамазана... (ВИДЕО)

Црква отворила врата муслиманима да у њој обављају намаз током рамазана

BUKA portal / 22. мај 2020

Током светог мјесеца рамазана, једна берлинска црква је отворила своја врата за све муслимане да уђу и обаве намаз у њој.

Джамије у главном граду Њемачке су седмицама биле затворене како би се смањила могућност ширења заразе новим корона вирусом.

"Схватили смо да је Рамазан јако важан за муслимане у њемачкој и сматрамо да је молитва и отварање једних према другима и према Богу начин да оснажимо нашу људскост и мир", рекла је Моника Маттхиас, свећеница у цркви и зачетница ове иницијативе.

"У знак солидарности са муслиманима, црква је сматрала да би била добра идеја да понуде свој простор како би муслимани могли клањају намаз. То је одлична иницијатива на којој им се много захваљујемо,” рекао је имам Таха Сабрy.

 

Сви простори за богослужење су сада отворени у Берлину, али им је капацитет ограничен на 50 вјерника.

Црква је успјела да смјесто 100 вјерника у својим просторијама тако што су вијерници раздвојени у двије групе – једна која је слушала намаз на њемачком, а друга на арапском језику.

Један од вијерника, Ахмед Бедри, тврди да се позитивно изненадио потезом цркве који је у њему пробудио прелијеп осјећај.

Зеинеб Ом Абдел Рахман каже да је овај гест цркве у њој пробудила један неописиво лијеп осјећај братства међу људима.

Вјерници су успјели одржати друштвену дистанцу током молитве те су сви носили заштитне маске.

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.