У РС 40 нових случајева коронавируса, тестирано 327 узорака

Ради се о 22 мушке и 13 женских особа, од којих је осам млађе, 29 средње и три особа старије животне доби.

BUKA portal / 30. јун 2020

 

Код 40 особа у Републици Српској потврђено присуство вируса корона, 30.6.2020. у 9 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 327 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 40 особа у Републици Српској.

Ради се о 22 мушке и 13 женских особа, од којих је осам млађе, 29 средње и три особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, осам особа је из Рогатице, седам из Љубиња, шест из Бањалуке, три из Градишке, по двије из Бијељине, Котор Вароша, Теслића, Власенице и Приједора и по једна из Дервенте, Добоја, Фоче, Гацка, Требиња и Зворника.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу, средње животне доби из Власенице, са удружениим обољењима.

До сада је у Републици Српској потврђено 2.272 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 125 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.330 особа. На САРС-ЦоВ-2 тестирано је укупно 36.888 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 124, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 36, а у општим болницама 88.

Укупан број лица код којих је тест САРС-ЦоВ-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 153.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2.100 особа, а надзор је завршен код 37.202 особа.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.