УДРУЖЕЊЕ БХ НОВИНАРИ: Амбасадор Русије у БиХ се мора јавно извинити новинарима Журнала

Управни одбор БХ новинара амбасадора Петра Иванцова позвао је да се јавно извини због вербалних увреда

BUKA portal / 12. јун 2019

Удружење БХ новинари издало је саопштење у ком позива Петра Иванцова, амбасадора Русије у Босни и Херцеговини, да се јавно извини због вербалних увреда и непримјерених коментара о порталу Журнал и његовом новинару Авди Авдићу. Гостујући у програму Н1 телевизије у Сарајеву, амбасадор Иванцов је рекао како за њега “портал Журнал није кредибилан”, те да се новинар Авдо Авдић “уплео у унутрашње политичке поступке и процесе”:  

Управни одбор БХН сматра како изјаве господина Петра Иванцова представљају груби атак на слободу медија и права новинара да критички анализирају актуелна збивањима у БиХ укључујући и политичко – обавјештајне и правосудне афера, о којима је Журнал писао последњих неколико мјесеци. Дајући властита, ничим аргументирана мишљења о раду новинара Журнала, амбасадор Иванцов је цијелу редакцију довео у директну опасност! Овај дипломатски притисак на новинаре Журнала има додатну тежину, будући да долази од амбасадора Руске Федерације – државе са значајаним утицајем у БиХ и земљама региона, и да је покренут са циљем рушења професионалног угледа и вјеродостојности информација које објављује овај медиј - поручују из БХ новинара.

Управни одбор БХН позива Предсједништво и Министарство вањских  послова БиХ да хитно пошаљу протестну ноту амбасади у БиХ и надлежним институцијама Руске Федерације због недопустивог уплитања њиховг дипломате у рад једног босанскохерцеговачког медија:

Такођер, УО БХН ће послати протестно писмо Министарству вањских послова Руске Федерације због изјава амбасадора  Иванцова - наводи се у саопштењу.

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.