Ухапшен свештеник из Вишеграда због производње минско-експлозивних средстава?

Лице чији су иницијали Б.Г. лишено је слободе у оквиру акције кодног назива "Лотика" усмјерене на разбијање криминалне групе која се бави недозвољеном производњом и прометом минско-експлозивним средствима, као и ватреним оружјем

Srna / 04. јул 2019

"Лице је Б.Г. осумињичено је да је извршио кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или екпслозивних средстава из члана 361/1 Кривичног закона Републике Српске", рекла је Срни начелник Одјељење за односе са јавношћу МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић.

Она је додала да су у оквиру ове акције извршени претреси на три локације - двије у Рогатици и једној у Вишеграду.

"Том приликом пронађено је и одузето око два килограма различитог експлозива, више комада иницијалних каписли, једна мина распрскавајућег усмјереног дјеловања /МРУД/, више комада муниције различитог калибра и више СИМ картица и мобилних телефона", нагласила је Миљановићева.

Према њеним ријечима, лице Б.Г. и даље се налази на криминалистичкој обради, те ће током дана бити спроведено у Окружно јавно тужилаштво Источно Сарајево, Подручна канцеларија Вишеград.

Срна незванично сазнаје да је ријеч о Бојану Глишићу, свештенику у епархији у Вишеграду.

Опеартивну акцију кодног назива "Лотика" реализовали су полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске на подручју Рогатице и Вишеграда, под надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево усмјерену на разбијање криминалне групе која се бави недозвољеном производњом и прометом минско-експлозивним средствима, као и ватреним оружјем.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.