Ухапшен због пријетњи Ларсу-Гуннару Wигемарку и Гордани Тадић

Осумњичени Тузлак се терети да је на порталу Клиx.ба "остављао поруке и коментаре, видљиве свим читатељима и корисницима, у којима је износио озбиљне пријетње и позивао на напад на наведене особе"

BUKA portal / 16. мај 2019

Тужилаштво БиХ је заједно са Државном агенцијом за истраге и заштиту-СИПА, провело активности на лоцирању, идентифицирању и лишењу слободе особе осумњичене за угрожавање особа под међународноправном заштитом и напад на службену особу у вршењу послова сигурности, откривању или лишењу слободе починитеља казненог дјела.

- Након проведених истражних радњи по налогу тужитеља Тужилаштва БиХ, у сурадњи са полицијским дјелатницима Државне агенције за истраге и заштиту, на подручју Липнице код Тузле, лоциран је и лишен слободе осумњичени Ранко Петровић, рођен 1990. године у Тузли.

Осумњичени је под истрагом и терети се да је упућивао озбиљне пријетње Специјалном представнику ЕУ у БиХ Ларсу-Гуннару Wигемарку и главној тужитељици Тужилаштва БиХ, Гордани Тадић, путем јавних коментара на вијести објављене на интернет порталу www.клиx.ба.

Осумњичени је остављао поруке и коментаре, видљиве свим читатељима и корисницима, у којима је износио озбиљне пријетње и позивао на напад на наведене особе.

Осумњичени је под истрагом због казненог дјела угрожавање особа под међународноправном заштитом и напад на службену особу у вршењу послова сигурности.

Након што испита осумњиченог, поступајући тужитељ донијет ће одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора и даљим активностима у предмету, саопћено је из Тужилаштва БиХ.

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.