Ухапшени писац графита Д.О. дан након пуштања из притвора: Јесте ли пристали на ово?! Ја нисам и никад нећу.

Да, на крају, након 20 сати задржавања у полицијској станици, и покушаја да ми напакују све и свашта (ништа им није прошло), нису издржали да ме не питају зашто?

D.O. / 19. новембар 2019

Погледао сам тих 7-8 полицајаца, помислио да нису вриједни мога времена, али чука и прилика ми нису дали да одем тек тако.

"Господо" када су нас ове демократе гурнуле у рат ја сам имао 16 година. До тада сам бившу Југославију пропутовао уздуж и попријеко. Само зато што сам на војничкој кошуљи имао пришивен амблем матичног извиђачког одреда и жуту мараму око врата... сва су ми врата била отворена. Био сам заштићен као бијели медвјед. Војска, милиција, цивилна заштита, ватрогасци, хитна помоћ... Могао сам се обратити било коме, у било које доба ноћи и затражити помоћ за било шта. Могао сам развући врећу за спавање било гдје и било кад, и лећи спавати. Ако би ме дежурни позорник или патрола милиције примјетили... Остали би у близини да припазе на мене.

Захваљујући "Феријалном савезу Југославије" путовао сам возом, а њим сам највише волио путовати, по цијени мањој од данашњег градског превоза у Бања Луци. Љетовање од 10-15 дана било гдје на Јадрану сам уплаћивао мјесечним джепарцем.

ДАНАС МОЈА КЋЕРКА ИМА 16 ГОДИНА.

Почела је по мало излазити са друштвом у град.

Најмирнији бих био да излази у панцирном прслуку, а да у оној својој торбици носи сузавац и електрошокер. Можда и Тетејац?! Татина је то ћера, знала би да се одбрани.

Њој данас за неку екскурзијицу од 2-3 дана треба више од пола просјечне плате, а оне "демократе" купују виле и апартмане од наших пара на дестинацијама за које нису ни знали да постоје док нису купили авионе од нашег новца, али одох ја далеко...

Ево, гледам вас,сви смо ту приближних година... је ли ово живот? Јесте ли пристали на ово?! Ја нисам и никад нећу. Оборили главе, мртва тишина... Поздравим их и кажем видимо се опет на истом мјесту, а ви следећи пут, ако ме успијете ухапсити, још једном размислите на чијој сте страни.


Бука препорука

БиХ

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.