УКЦ РС се огласио о недостатку љекара специјалиста

Њихово саопштење преносимо у цјелости.

BUKA portal / 21. август 2019

О недостаку стално запослених љекара специјалиста огласио се УКЦ РС.

Њихово саопштење преносимо у цјелости.

"Дјечија кардиохирургија никада није ни постојала у Републици Српској, па самим тим није ни могао да постоји кадар дјечијих кардиохирурга. 

Као што је јавност већ упозната, до краја ове године очекујемо завршетак реализације пројекта кардиохирургије, што представља велики успјех који ће у коначници допринијети побољшању и очувању здравља сваког становника Српске. Уз подршку Владе Републике Српске и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, кардиохирургија која је требало да буде изграђена по принципу јавног – приватног партнерства, биће искључиво у власништву Универзитетског клиничког центра РС и сваког становника наше републике. Еминентни стручњаци из Србије, Словеније и Аустрије долазиће у УКЦ РС како би изводили кардиохируршке процедуре. Паралелно, наши љекари ће одлазити на петогодишње специјализације у иностранство како би након едукације почели самостално да обављају најсложеније кардиохируршке захвате. Након изградње, опремања и пуштања у рад кардиохирургије, наши пацијенти неће морати да одлазе у инострантво гдје су дугачке листе чекања како би били подвргнути сложеним оперативним захватима из ове области, а самим тим смањиће се трошкови Фонда здравственог осигурања РС, као и трошкови породица пацијената. 

У Клиници за дјечије болести Универзитетског клиничког центра РС најмлађи пацијенти добијају правовремену и квалитетну здравствену његу, те ни на који начин не остају ускраћени  за услуге дјечијег кардиолога. У овој Клиници два пута седмично ординира специјалиста педијатријске кардиологије из Београда.  Такође, двоје љекара УКЦ РС су на специјализацији и супспецијализацији из области дјечије кардиологије у Београду. У Клиници за дјечије болести стално су запослена два дјечија неуролога, а повремено ординира и гостујући професор из ове области из Београда.

Универзитетски клинички центар Републике Српске је највећа здравствена установа у Републици Српској са великим бројем запослених радника, те с тим у вези флуктуација кадра је нормална појава и највише се односи на добровољне и одласке по основу истека уговора, пензионисања и сл. Када је ријеч о одласку запослених, Универзитетски клинички центар Републике Српске се не суочава са алармантним одливом кадрова, а флуктуација запослених је у складу са просјеком у региону. Кадровској политици приступамо плански, при чему водимо рачуна о броју запослених, медицинској опреми и опреми за рад, организацији посла и могућностима за едукацију."

 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.