Укинуте ванредне мјере одбране од поплава у Костајници

Штаб Цивилне заштите општине Костајница јутрос је укинуо ванредне мјере одбране од поплава, рекао је Срни портпарол општине Александар Пашић.

BUKA portal / 16. мај 2019

Foto: kostajnica.com

 

Водостај ријеке Уне у Костајници јутрос у 8.00 часова износио је 432 центиметра и пао је за 31 центиметар у односу на јуче у ово доба.

"Уна се полако повлачи у своје корито. И даље је заплављено 20 домаћинстава, а воде има у три стамбена објекта. У току дана биће ангажоване пумпе на испумпавању воде из кућа и помоћних објеката", рекао је Пашић.

Он је напоменуо да се Уна повукла са магистралног пута према Козарској Дубици, да се саобраћај одвија несметано и да су сви путни правци проходни.

Према његовим ријечима, Уна још плави пољопривредне парцеле и неколико викенда кућа у селима Мракодол, Грдановац и Петриња, те један туристички објекат у горњем дијелу града, а рјечица Стригова се повукла у корито.

Пашић је најавио да ће припадници Добровољног ватрогасног друштва и Дома здравља након повлачења воде почети прање и дезинфекцију дворишта и објеката.

"Имамо пријављено једно клизиште дужине 50 метара у Улици Михајла Пупина које се налази на самом путу и тренутно не угрожава стамбене објекте, али је отежан прилаз домаћинству породице Дејановић", каже Пашић.

Он је додао да је снабдијевање електричном енергијом и водом уредно и да сутра почиње настава у основној и средњој школи, а радиће и вртић "Кестенко".


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.