Улцињ: Олујно невријеме за 15 минута уништило више од 50 аутомобила

Дан послије олујног невремена које је захватило Улцињ и залеђе у ноћи између уторка и сриједе, сумирају се размјере материјалне штете која се, према грубим процјенама, мјери стотинама хиљада евра.

BUKA portal / 10. јул 2019

Права је срећа да у овој непогоди која је трајала петнаестак минута није било повријеђених, иако је једна породица сатима остала одсјечена у монтажној кући на Ади Бојани, јер су прилазне путеве блокирала оборена стабла која је ишчупао вјетар. Начелник Службе заштите и спасавања Општине Улцињ Саубих Мехмети казао је за барски портал Једро да су порушена стабла уништила више од 50 аутомобила у улцињском крају. Олујни вјетар односио је кровне конструкције са угоститељских и стамбених објеката, док је плажни мобилијар на Великој плажи, дугачкој око 13 километара, у потпуности уништен. Такође, власник Луна парка је за једну ноћ изгубио око 200.000 евра, колико вриједи опрема коју је уништило невријеме у кратком року.

Само код два закупца плажа на Великој плажи у Улцињу уништено је око 1.000 лежаљки. Закупцима улцињских плажа требаће десетак дана да Велику плажу поново оспособе и опреме новим плажним мобилијаром. Двије дрвене лежаљке и сунцобран коштају око 75 евра.

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.