Уништава ли технологија ваш љубавни живот?

Што је прва ствар коју учините ујутро: окренете се и пољубите особу која лежи до вас или дохватите ваш смартпхоне?

BUKA portal / 08. децембар 2018

Један од разлога зашто купујемо разне гадгете је и останак у контакту са вољенима, обитељи и пријатељима.

Међутим, због чега се онда, у ово хи-тецх доба, многи од нас осјећају помало удаљено од својих бољих половица?

Одговор можда лежи у нашим спаваћим собама.

Што је прва ствар коју учините ујутро: окренете се и пољубите особу која лежи до вас или дохватите ваш смартпхоне?

– Али смартпхоне користим као будилицу – сигурно вам се одмах у глави кристализирало оправдање.

То је у реду, али узимање телефона чим отворите очи значи и искушење: кад вам је већ телефон у руци зашто не би провјерили маилове, промијенили Фацебоок статус или провјерили временску прогнозу? И то је то, нисте ни трепнули, а већ касните на посао и имате времена само с вратију поздравити мужа прије но што одјурите. Толико о брзом мажењу прије доручка…

Неки стручњаци кажу да би кревет требали користити само за секс и спавање, али многи од нас инзистирају да у кревет доводе и трећег партнера: лаптопе, телефоне или таблете, а због такве дистракције може спласнути ваш сексуални живот.

Узмимо телевизор као примјер.

Ако мислите да је добра идеја имати навику гледати ТВ док сте у кревету, мало боље размислите. Једно талијанско истраживање открило је да парови који имају телевизор у спаваћој соби воде љубав упола мање пута него парови који у спаваћој соби немају ТВ.

Велики број парова ионако тешко проналази “право” вријеме за секс, а како ће тек искрснути прилика ако је мушкарац прикован за екран, а ви опет петљате по својој Фацебоок страници?Истраживања показују да четвртина особа шаље СМС-ове прије него отиђу на спавање, а више од трећине признаје да носе лаптоп у кревет. Не морате бити гениј да закључите да што више буљите у екран значи мање времена за вођење љубави. Можда сви ти гадгети постају корисни ако намјерно избјегавате интимне тренутке с партнером, али опет то и не дјелује баш зрело ако се од својих проблема скривате иза технологије.

И како онда повратити ону интиму кад сте већ навикли сво слободно вријеме проводити испред телевизије или компјутора? Један је начин увести правило да “нема гадгета иза 22 сата”. Једноставно све угасите и разговарајте са својим партнером или боље “типкајте” по њему. Ако уистину више волите бити онлине него разговарати са партнером, потражите стручну помоћ или пронађите неког другог. Када вам у кревету преостане само лаптоп за мажење, осјећат ћете се јако усамљено…

Јесте ли знали: анкета проведена у Америци показала је да 12 посто мајки користе свој мобител тијеком секса!

Амазонке

 


Бука препорука

Сексологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.