Саопштење Сбербанке за кориснике у Босни и Херцеговини

Важно саопштење

Srna / 07. август 2019

Сбербанка Бањалука позива клијенте и кориснике да не откривају личне податке, те да их у случају пријема поруке сумњивог садржаја од пошиљаоца који се представља као ова банка обавијесте на мејл /инфо@сбербанкбл.ба/ или на бесплатан телефон 0800-59-999.

Из ове банке наглашавају да се достављањем личних података клијенти и корисници излажу крађи идентитета и злоупотреби од криминалних лица и група.

"Од својих клијената и корисника никада нисмо и нећемо тражити приступне податке, податке о рачунима, картичним подацима, нити било какве личне податке путем електронске поште, телефоном, СМС-ом и сличним каналима", наводе из Сбербанке Бањалука.

У саопштењу се истиче да је заштита и безбједност података клијената и корисника једно од главних начела мисије и визије Сбербанке Бањалука.

"Константним и континуираним напорима, безбједност и заштиту података клијената и корисника подигли смо на ниво стратешке функције, те сходно томе уочили да се у посљедње вријеме на нивоу региона често појављују лажне поруке, са циљем крађе личних података, који би након прикупљања били злоупотријебљени", истиче се у саопштењу.

Из Сбербанке Бањалука појашњавају да је ријеч о различитим формама - електронска пошта, СМС поруке, објаве на друштвеним мрежама и слично.

"Путем ових лажних порука обећавају се погодности или наводне побједе у наградним играма, а све са циљем да прималац поступи несмотрено и достави своје личне податке", наводи се у саопштењу.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.