Уторак на Међународном фестивалу позоришта за дјецу: На програму позоришта из Ријеке и Санкт Петербурга

Трећег фестивалског дана публици ће се представити Градско казалиште лутака из Ријеке представом ЗАМРЗНУТЕ ПЈЕСМЕ која је на програму у 12 часова на Великој сцени Дјечијег позоришта РС.

BUKA portal / 08. октобар 2019

Foto: Zamrznute pjesme

 

Аутор и редитељ представе је Тамара Кучиновић. Сценографија и лутке дјело су Алене Павловић, а музику потписују Ивана Ђула и Лука Врбанић. Улоге су повјерене Дамиру Орлићу, Петри Шарац, Андреи Шпиндел, Давиду Петровићу и Тилен Кожамељ.

Представа „Замрзнуте пјесме“ намијењена је дјеци од шест и више година, а говори о рушењу језичких, временских, просторних разлика на атом пријатељства и љубави, који у својој сулудој једноставности руше и мало веће баријере од језичких, а то су оне настале од сломљеног срца и неповјерења. Љубав и машта једног чудноватог дјечака, освојиће срце једне дјевојчице која је мислила да више никада неће уста раширити у осмијех, и да је немогуће да икада више икоме ишта каже, а камоли запјева.

У вечерњем термину, од 19 часова, на Великој сцени Дјечијег позоришта РС публику очекује представа ПАЛЧИЦА у  извођењу Позоришта „Пас луталица“ из Санкт Петербурга. Ову чувену Андерсенову бајку на сцену је поставила Алфија Абдулина док је за сценографију и лутке заслужна Олга Пресњакова. Аутор музике је Сергеј Ушаков, а у представи играју Козев Константин, Галустианц Оксана, Цветкова Ела, Беканова Кристина и Осипенко Тимофеи.

Прича о дјевојчици званој Палчица рођеној из сјемена цвијета изгледа као нестварни, фантастичан сан. Путовање главног лика кроз животне препреке до свијета вилењака, с једне стране представља филозофску бајку, а са друге стране мистичну причу инспирисану готским романима.

Ова прича о важности проналажења сопственог пута и прављења избора упркос свим страховима и препрекама препоручује се узрасту од пет година, али и старијима.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.