УВОДИ СЕ НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА, СЛИЈЕДЕ ТУЖБЕ И ИСКЉУЧЕЊА СТРУЈЕ У БАЊАЛУЦИ: Нису сви дужници исти - поручују заштитници потрошача

Предузеће “Електрокрајина” Бањалука од сутра ће почети са системском примјеном “нулте толеранције” према свим дужницима....

Elvir Padalović / 21. мај 2019

 

“Рестриктивне мјере ће се првенствено примјењивати према купцима којима је у протеклом периоду омогућено плаћање у ратама по основу закључених репрограма и нагодби путем медијације, купцима против којих постоје извршне судске пресуде или са којима су склопљена судска и вансудска поравнања”, саопштено је раније из “Електрокрајине”.

Примјена мјера ће, како наводе, бити свеобухватна и досљедна, а изузетак могу представљати искључиво купци у изразито тешким социјалним условима, чији ће захтјеви бити појединачно разматрани.

“Упозоравамо да ће сви купци, који након искључења буду подносили захтјеве за поновно прикључење на мрежу, претходно морати да измире све доспјеле обавезе за електричну енергију и платити накнаду за поновно прикључење”, упозорили су из “Електрокрајине”.

Из “Електрокрајине” најављују да ће, у сарадњи са полицијом и Тужилаштвом, појачати контроле на откривању крађе електричне енергије, за шта су прописане оштре казне од новчаних, па до затворских од шест мјесеци до осам година.

Према евиденцијама ове фирме 95 одсто купаца електричне енергије уредно и редовно измирује своје обавезе, што је посебно карактеристично за пензионере, док је код пет одсто евидентно неплаћање или кашњење у плаћању у дужем временском периоду.

Из Удружења потрошача ДОН из Приједора кажу за БУКУ како из њиховог дугогодишњег искуства у раду на заштити потрошача су увидјели да су разлози за дуговања за услуге од општег економског у овом случају Електродистрибуције различити.

"Од социјалног статуса потрошача, до тога да је неко живио у кући потрошача па су се дуговања пренијела на њега, недовршених судских процеса исл. Ми као Удружење наравно не подржавамо не плаћање рачуна али напомињемо да су разлози за неплаћање различити" кажу за БУКУ у Дону.

Надаље, по Закону о заштити потрошача у Републици Српској, предузећа која пружају услуге од општег економског интереса су дужна да оснују Комисију за рјешавање рекламација потрошача у чијем раду је обавезно учешће представника удружења за заштиту потрошача. 

"Нажалост ове Комисије у Електродистрибуцијама, за разлику од Водовода, Топлане и комуналних предузећа на подручју приједорске регије не функционишу. Сматрамо да би испуњавањем ове законске обавезе кроз рад комисија потрошачи били заштићени а Електродистрибуције би без судских трошкова и дугогодишњег одлагања процеса наплатила дуговања која су наплатива у складу са законом. Рад Комисија сматрамо као једино рјешење излазка грађана из дужничког ропства и могућност наплаћивања дуговања од стране Електродистрибуције што се у другим предузећима показало као одличан модел" напомињу они.  

Како кажу, грађанима се отписују застарјела дуговања у складу са законом о облигационим односима и законом о заштити потрошача а предузеће добија редовног платишу. Искључивањем електричне енергије одузима се грађанима основно људско право да има бар једну утичницу и једну сијалицу у домаћинству и ствара се пресија да се морају платити сва дуговања која су по закону застарјела, укључујући и камате које се обрачунавају на камате и неријетко прелазе висину главнице дуга.

Ових дана имамо повећан број жалби потрошача да им је искључена електрична енергија иако су неки у судском процесу. 

Удружење ДОН напомиње да се, по закону о заштити потрошача, не може искључити електрична енергија уколико се води судски процес а сви остали рачуни који нису предмет процеса су уредно измирени. Све у свему доста је пропуст и од стране Електродистрибуције и у сваком случају није рјешење искључивање потрошача само увидом у рачун већ се кроз комисије мора детаљно, сваки случај засебно проучити.
 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.