Уз помоћ добрих људи овај човјек је спасио више од 1000 паса

Људи великог срца и даље постоје, а најбољи доказ за то је Саша Пешић из Ниша. Овај дивни човек води склониште „Сасха’с Схелтер“ у којем је до сада уточиште пронашло 1200 паса.

BUKA portal / 08. новембар 2019

foto: fb

Његова прича заинтересовала је и светске медије па је портал Боред Панда објавио текст о њему и његовој љубави према животињама. Сазнајте још како је Саша спасио преко 1000 паса!

Све је започело још 2008. године кад се Саша након дугог радног дана враћао својој кући у Нишу и случајно налетио на четири напуштена штенца. Данас у склоништу има око 800 паса, а 400 њих је кроз године успео да удоми, пише Индеx.

У почецима није имао новчаних средстава за бригу о псима, али га то није спречило да уз помоћ шест волонтера отвори азил.

„Овде је проблем у систему и институцијама које би требале да се брину о томе. Власт је корумпирана и лоша и више одмаже него што помаже. Други проблем је у неодговорности власника који остављају своје псе по улицама. Свакакве разлоге измишљају, од ‘имам дете и не могу да се бринем за пса’ до ‘не треба ми више’ „, каже Саша за Боред Панду.

 

Сашин азил се данас у потпуности финансира из донација добрих људи.

„Не примам никакву помоћ од владе, а неки ветеринари ми наплаћују више од њихових редовних цена јер мисле да имам доста новца од донација. Из свог джепа и донација покривам лечења и све остало што им је потребно“, испричао је.

Иако је током ових година наилазио на многе проблеме, Сашина љубав према напуштеним животињама била је јача од свих препрека.

„Овим псима треба само мало љубави, хране и пажње. Многи долазе у склониште тужни и престрашени, али с временом им се врати срећа у живот“, каже Саша с поносом.

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.