Узнемирујући снимак који је шокирао Американце и "срушио" Кока-колин бренд ВИДЕО

Корпорација "Кока кола" морала је да прекине сарадњу, под притиском јавности, са једном фармом која је њихове фабрике снабдевала млеком.

BUKA portal / 07. јун 2019

Разлог је видео снимак који је шокирао јавност, настао у тајности, а који приказује веома окрутно поступање према животињама на једној од највећих фарми за произвидњу млека у Америци, преноси Раша тудеј.

Вест је у Америци оцењена као "највећа тајна истрага о млечној индустрији", а њени творци су активисти организације "Анимал рикавери мишн", који су послали своје чланове на тајни задатак у "Феир Оукс фарму", представљајући их као раднике фарме.

Реч је о једној од највећих фарми млека у Америци, која снабдева највеће компаније тим производом, од "Кока- коле" па на даље.

На снимку, који је означен као веома узнемирујући, виде се фармери како, између осталог, шутирају у главу и газе телад, стару свега неколико недеља. Затим их бацају у кавезе, тако да се види крв посвуда.

Такође, телад ударају у главу и тело чим стигну, а то се све, како се наводи у тексту, дешава сваког дана. Тешко повређену младунчад потом су бацали да угину на сунцу.

Радници фарме су чак узгајали и пушили марихуану на радном месту, сваки дан, а прерушеном тиму на тајном задатку чак су нудили и кокаин за време рада.

"Анимал рескју мишн" наводи да се све то одвија на фарми на којој живи, или боље речено умире, око 30.000 грла, на простору величине 56.000 фудбалских терена. Ипак, већина животиња збијена је на много мањи простор.

Поменута фарма снабдева Кока-колин бренд "Ферлајф".

Шокантан снимак је објављен на друштвеним мрежама и изазвао је салву негативних коментара, од којих је највежи број био згражавање над третманом младунчади и окрутношћу поступања радника фарме.

Након тога продавнице широм Америке почеле су да повлаче из продаје "ерлајф" производе, а званичници компаније "Кока кола" саопштили су да су прекинули све врсте снабдевања млеком са поменуте фарме.

Преузето са Б92

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.