Вакула је рекао: Биће топлије и без падавина, али не баш задуго

Сљедећих тједана сунчаних ће сати бити знатно више па ће и температура порасти. Но, даље неће бити стабилно и сухо, јављају метеоролози Зоран Вакула и Томислав Козарић

BUKA portal / 16. мај 2019

Полако завршавају најхладнији дани у овом дијелу године, а осим слабијег вјетра - сљедећих дана у већини Хрватске неће бити кише у већини Хрватске. Стога ће се и стање с водостајима полако смиривати, али не још посвуда.

Сљедећих тједана сунчаних ће сати бити знатно више па ће и температура порасти. Но, на жалост многих, вјеројатно највише поплављених - и даље неће бити стабилно и сухо, јављају метеоролози Зоран Вакула и Томислав Козарић за ХРТ.

Четвртак - сунчаније, топлије, али још понегдје киша

Од петка још топлије, већином и сунчаније, али не и сухо

Зоран Вакула је казао на ХРТ-у како ће на крају овог тједна бити знатније топлије те ће температуре бити од око 20 Целзијевих ступњева, али и да ће посљедњих десет дана свибња вријеме бити стабилније.

Што се тиче дугорочне прогнозе за липањ, српањ, коловоз, рујан, Вакула каже да ни за један мјесец нема назнака да би био хладнији од просјека, већ постоји велика вјеројатност за изнадпросјечне температуре.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.