Ван Гог промовисао најновији албум "Море без обала": Неки су се продали, неки су се предали, ми себи нисмо дозволили да повијемо кичму

Јуче су у Вијећници Банског двора у Бања Луци фронтмен групе Ван Гог Звонимир Ђукић Ђуле и Србољуб Радивојевић Срба, бубњар бенда, промовисали најновији албум "Море без обала".

Ernest Bučinski / 22. јун 2019

Foto: BUKA

"Овај албум је симбол живота без ограда и слободе. Ово је наш десети албум и искорак у непознато. Ноте и стихове смо водили импулсом и жељом да променимо и себе кроз музику и музику у себи. Исто се односи и на текст и слике које се налазе у књизи Море без обала које је издала Лагуна", рекао је Ђуле.

Многи критичари који су послушали пјесме кажу да најновији албум Ван Гога много потсјећа на звук који је овај бенд имао почетком деведесетих.

"Ово је несвесни повратак на изворно. Вратили смо се на извор вођени неким зовом и сазнањем да никад нисмо имали прилику да се понављамо. Нисмо себи допустили да створимо песме сличне онима које смо направили до сад и које су постигле успех, јер нисмо хтели да имамо неки модел стварања песама. Овај албум има концептну калоријску вредност као ниједан албум до сад и у разговору са Србом некако смо дошли до закључка да би волели да је ово био први албум који је Ван Гог снимио у својој каријери за ових 34 године откад постојимо", објаснио је фронтмен Ван Гога и додао да је ово нови искорак и почетак бенда.

Он је казао да се рок сцена с ових простора у многоме промјенила.

"Неки су се продали, неки су се предали, многи су одустали, а ми нисмо себи дозволили луксуз да повијемо кичму и да променимо ход. Ми смо тај род шезесетих и код седамдесетих, вођени смо енергијом и емоцијом. Никада се нисмо ослонили на рацио, јер када се ослоните на рацио онда човек крене да калкулише. Са слободом израза и начином на који износимо своје песме ми се никада нисмо поигравали нити смо се икада поигравали са осећањима публике. Били смо и остали смо своји, публика се мењала кроз генерације и драго ми је да данас у првим редовима имамо младу публику а да она старија није одустала од нашег писма и поруке коју доносимо с бине и делимо од града до града", казао је Ђуле.

 

Бубњар бенда Срба је додао да се Ван Гог увијек трудио да има своју препознатљиву етикету иза које стоји квалитет.

"Задњи албум апсолутно није неки стари звук него потпуно нови који до сада није био ни на једном нашем албуму. Увек смо се трудили да стварамо добру музику и по мом мишљењу имамо бест селер од албума и мислим да је успех да бенд који је тридесет четири године на сцени изда албум који неће подсећати на ишта што су издали раније", казао је Срба.

Ђуле је најавио да ће концерт Ван Гога у Бања Луци бити одржан сљедеће године у склопу турнеје која је симболично названа "Образ уз образ".

"Прошла турнеја се звала 'Лицем у лице' а ова ће се официјелно звати 'Образ уз образ'. Ових дана смо објавили спот за песму 'Готово је све' у коме смо захваљујући режисеру Здравку Шотри и архиву РТС-а добили снимке некада популарне емисије 'Образ уз образ' уз коју смо одрасли и којој смо се дивили. Ми смо имали срећу да познајемо Драгана Николића и Милену Дравић који су водили ту емисију. Људи попут њих су много утицали на наш одгој и научили нас да будемо културни. Такви културни људи уз које смо сазријевали су и помогли да одагнамо помисли да се тетовирамо и глупирамо и можда смо уз помоћ њих и успјели да избегнемо све пошасти које младост својом лудошћу доноси. Та наша турнеја је дуг према времену из којега долазимо, а најновији спот је омаж људима које никада нећемо заборавити и свима онима који не пристају на заборав да се то лепо време догодило", објаснио је фронтмен Ван Гога.

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.