Вечерас за Приједор креће и ША воз

Бесплатан превоз возом за посјетиоце ША ФестаВечерас за Приједор креће и ША воз

BUKA portal / 09. август 2019

 

Организатори ША Феста у сарадњи са Жељезницама Републике Српске обезбиједили су бесплатан превоз возом из Бањалуке и Новог Града и повратак кући за посјетиоце фестивала, који ће бити одржан 9. и 10. августа 2019. године у Приједору.  На жељезничкој станицу у Бањалуци, изјаве за медије тим поводом, дали су генерални директор Жељезница РС Зоран Илинчић и портпаролка ША Феста, Наташа Куриджа.

Настојећи свакодневно покренути и пробудити веће интересовање наших суграђана за жељезничким транспортом, те подсјетити на комфор и безбједност које он носи, генерални директор Жељезнице Републике Српске, Зоран Илинчић о овој сарадњи рекао је сљедеће:

„ Жељезнице Републике Српске као друштвено одговорно, јавно предузеће, са великим задовољством као партнер учествују у једном дијелу реализације овогодишњег меморијалног  музичког фестивала ША Фест. Сматрам да је ово најбољи начин наше заједничке промоције жељезничког путничког саобраћаја, и својеврстан позив свим нашим потенцијалним путницима да се окрену и врате најбезбједнијем виду путовања, које нуде Жељезнице РС“.

Жељезнице РС годинама уназад биле су на услузи школама, факултетима, спортским  и културним удружењима, и настојали да  изађу у сусрет многим организацијама које промовишу хуманитарни рад, активности и дешавања која дјелују за опште добро свих грађана.

„Када је ријеч о безбједности путовања жељезницом, комфор који пружају возови је неупоредив са осталим видовима превоза, јер ми смо ти који брину о безбједности наших путника. Имајући у виду и вријеме одржавања оваквих и сличних манифестација и узимајући у обзир да су то ноћни сати, те да ће се посјетоци и опустити, наша препорука је да уморни не ризикују своје и туђе животе сједањем у аутомобиле, јер имају обезбјеђен превоз жељезницом“- додао је Илинчић.

Портпаролка ША Феста, Наташа Куриджа рекла је да су на идеју о ША возу дошли инспирисани серијом Микшиних радова који су као мотив имали контактну мрежу жељезница. Техника којом је радио биле су жице па је сам наратив постао инсталација. „То је оно што повезује Бањалуку, Нови Град и Приједор, оно што нас повезује са остатком свијета, а поред тога хтјели смо нашој публици омогућити најбезбједнији превоз прије и послије фестивала. Поред тога морали смо још нечим доказати да смо посебни јер ША воз цоол је скроз“.  

И не заборавимо возови су су мјеста гдје се и данас учвршћују пријатељства и стварају нова, уз важно подсјећање да је и даље превоз жељезницом, најповољнији вид превоза.
Жељезнице РС и ША Фест свим путницима и посјетиоцима ША Феста у Приједору пожељели су  угодно и безбрижно путовање и лијеп провод на овогодишњем музичком фестивалу у Приједору.

А све што је потребно за бесплатно путовање „ША возом“  јесте да ША путници на вријеме обезбиједе своју улазницу за фестивал, која ће им поред мјеста на ША Фесту, обезбиједити и мјесто у „ША возу“ .

За више информација о сатницама превоза и програму Фестивала, посјетите www.схафест.цом

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.