Ведрана Рудан питала Вучића да ли ће Хрватска напасти Србију

ПРЕДСЈЕДНИК Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић гостовао је синоћ у емисији "Хит твит" на телевизији Пинк. Између осталог, поновно је причао о односу с Хрватском

BUKA portal / 09. децембар 2019

"Стварно мислим да ће у будућности Срби и Хрвати морати бити заједно, не у истој држави, али да се заједнички супротстављају различитим проблемима који ће долазити извана ако желе опстати", рекао је Вучић.

Хрватска књижевница Ведрана Рудан, која је такођер гостовала у емисији, питала га је зашто се не би након 30 година ставио "крст" на тај "одвратни рат" и зашто стално извлачимо лешеве и убијене родитеље.

Вучић је рекао да се то још не може догодити.

"Хрвати обично од нас траже да се посипамо пепелом, да се испричавамо и да се никада не сјетимо Јасеновца", одговорио је Вучић и додао:

"А овдје говоре само о ономе што бисмо само ми жељели чути и то тако иде. Ако би нетко био у стању престати с тим, ми бисмо били спремни рећи: У реду је да престанемо. Прихваћам одмах престати, само да нам сутра не кажу како су у Домовинском рату Срби агресори и овакви или онакви, али они неће престати. У Хрватској ће рећи да је то залог за будућност и да Србија то мора признати", појаснио је Вучић.

Рудан је потом питала Вучића зашто се као предсједник највеће земље на Балкану више не посвети миру и мисли ли заиста да постоји шанса да Хрватска нападне Србију, односно - зашто се Србија наоружава и тко је може напасти.

"Не мислим да је то реално да Хрватска нападне Србију, не свакако у овом тренутку, не ни у будућности", рекао је Вучић и запитао Рудан мисли ли да Србија треба бити без војске.

Вучић је казао да Србија неће ући у НАТО и оцијенио да се сада Србији замјера све више због њеног односа с Кином и додао да га "ЕУ пита зашто је довео Кинезе у Смедерево и Бор". Говорећи о посљедњим набавкама Војске Србије, Вучић је навео да Србија ствара бржу и мобилнију војску.

"Задовољан сам што је војска Србије снажнија него што је била", рекао је Вучић.

 

 

 

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.