Велики Дарко Рундек, моћна Сенидах и најтраженији репери региона стижу на Сеа Данце!

Један од најзначајнијих музичара са простора некадашње Југославије, Дарко Рундек са својим саставом "Екипа" долази на јужни Јадран да 31. августа одржи концерт за памћење на главној бини Сеа Данце фестивала!

BUKA portal / 10. мај 2019

 

Рундек је већ готово 40 година један од најактивнијих и најпопуларнијих аутора, најприје са култним бендом "Хаустор", а потом и као соло извођач који ће на тик уз обалу мора извести неке од вјечних нумера као што су "Апокалипсо", "Шал од свиле", "Македо", "Сањам", али и неке од нових нумера међу којима су "Тамни јоргован", "Пјешчане олује", "Црни дуси" и бројне друге.

Свој наступ на овогодишњем Сеа Данце фестивалу потврдила је и Сенидах, балканска музичка сензација, власница мегахита „Слађана“, који броји преко вртоглавих 36 милиона YоуТубе прегледа што ову пјесму издваја у ред најпопуларнијих на Балкану икад! Успјех првог брзо су са још неколико десетина милиона испратили и наредни синглови као што су "Бело", "Без Тебе", "Црно срце" или "Четири стране света", чиме се Словенка црногорског поријекла данас сврстава у ред најтраженијих извођача на Балкану.

У каријери дугој десет година, Сенида Хајдаровић је постала препознатљива по својој аутентичној појави и музичком изразу који представља спој различитих жанрова (Р&Б, хип-хоп, треп), те по јединственом вокалу. Уз опаке нумере атмосферу у Буљарици довешће до усијања и ударне звијезде прве балканске хип-хоп издавачке куће Бассивитy. Биће то својеврсни хип-хоп фестивал у фестивалу са најслушанијим домаћим рап хитовима који у збиру премашују и стотину милиона YоуТубе прегледа.

Уз Сениду, на листи су и легенде загребачког трепа у невјероватној експанзији ове године Куку$, регионални трап гуру Фоx директно заслужан за популаризацију новог хип-хоп таласа на Балкану, баш као и Сурреал, један од најпопуларнијих извођача на регионалној реп сцени препознатљив по непосредном и оригиналном ставу. Са њима стижу и популарни новосадски хип-хоп колективи Хаззе и Бекфлеш, познати по сјајним наступима уживо.

Велики Рундек и најтраженији репери Балкана стижу на Сеа Данце

Један од најутицајнијих стваралаца еx-Yу сцене и некадашњи фронтман култне групе „Хаустор", Дарко Рундек, током четрдесет година успјешне каријере и петнаестак музичких издања, високо се позиционирао на регионалној и међународној музичкој сцени. Поводом 20 година од изласка албума “Апоцалyпсо”, Рундек је поново окупио велики пратећи бенд назван Екипа, са којим је 15. јуна 2017. године одржао највећи самостални концерт у каријери пред 10.000 посјетилаца београдског стадиона “Ташмајдан”. Услиједили су бројни концерти у региону, а стигли су и синглови “Тамни јоргован”, “Црни дуси”, “Барбара” и “Пјешчане олује”.  Екипу чине бубњар Силвио Бочић, контрабасиста Роко Црнић, вибрафониста и удараљкаш Миро Манојловић, трубач Игор Павлица, тенор саксофонисткиња Ана Ковачић и Исабел Цатала са виолином. Са супругом Сандом Хржић, пожоришном редитељком и преводиоцем, ради на издавању персијске духовне поеме „Језик птица" из 12. вијека која упозорава на јединство свијета, али и подсјећа на Рундеков еколошки и друштвени ангажман који је све израженији посљедњих година. "Животу око себе дајемо пажњу, покушавамо да будемо пажљиви јер је пажња оно што човјек у животу може највише да да свијету", поручио је недавно Рундек.

Шести Сеа Данце биће одржан од петка, 30. августа, до недјеље, 1. септембра, на скривеном бисеру јадранске обале Буљарица у Будви. Најава да ће најуспешнији музички продуцент 21. вијека Давид Гуетта предводити програм до сада најјачег издања Сеа Данце-а, заједно са водећим њемачким ДЈ и продуцентом Робином Сцхулзом, као и француским хит дуом Офенбацх изазвала је незапамћено интересовање за овогодишњи фестивал, који ће према првим најавама посјетити публика из преко 30 различитих земаља, па се поред најављеног најјачег програма досад, очекује да ће шесто по реду издање Сеа Данце-а бити и најинтернационалније. Нова изненађења и велика имена која ће наступити на овогодишњем фестивалу биће објављена ускоро.

Нестају улазнице по промо цијени од само 53 КМ!

Све брже нестаје серија Сеа Данце улазница која за само 53 КМ доноси сва три фестивалска дана, што представља чак 50% уштеде у односу на финалну цијену. У продаји се могу наћи и ВИП ГОЛД тродневне улазнице по цијени од 210 КМ, а продају се путем званичног сајта фестивала. У продаји су и мјеста у фестивалском кампу што посјетиоцима доноси готово недјељу дана на обали мора по цијени од само 25 евра по особи. На сајту званичне туристичке агенције www.еxиттрип.орг, доступни су и туристички пакети који поред улазница, садрже и разне друге опције за смјештај и превоз.

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.