Велики пожар у Анталији: Троје смртно страдалих

Евакуиране куће које би могле бити захваћене пожаром.

BUKA portal / 29. јул 2021

Foto: Anadolija


Уред за управљање катастрофама и ванредним ситуацијама Турске (АФАД) саопћио је како су у шумском пожару у дистрикту Манавгат, у Анталији, смртно страдале три особе, а 58 особа је на болничком лијечењу.

У саопћењу АФАД-а наведено је како су пожари избили јучер на четири тачке у дистрикту Манавгат у Анталији, а у току су акције гашења с копна и из зрака.

Велики број људи са посљедицама

У акцијама гашења учествује авион, дрон, 19 хеликоптера, 192 цистерне, 30 машина, 960 ватрогасаца и 30 ватрогасних возила.

”Три особе су преминуле, а 122 су осјетиле посљедице. На болничком лијечењу је 58 грађана”, наведено је у саопћењу.

Министарство здравства саопћило је како је на терен упућено 19 амбулантних возила, шест националних медицинских спасилачких тимова и једно мобилно командно возило.

”Из Дирекције АФАД-а у Анталији ангажирана су четири возила и 14 чланова особља. У координацији с уредом гувернера Анталије, из Испарте, Бурдура, Конyе, Кармана и Мерсина послано је 19 цистерни те пет ватрогасних возила”, наведено је у саопћењу.

Речено је како су евакуиране куће које би могле бити захваћене пожаром.

Процјена штете

Штета је настала на бројним стамбеним и пословним објектима, пољопривредним површинама и возилима.

На терену је 12 тимова Управе за урбанизам и околиш који раде на процјени штете.

Помоћ на терену пружа и Црвени полумјесец Турске је поставио једну мобилну кухињу и пет доставних возила. У погођено подручје је упућено 25 чланова особља те јединице за подјелу хране капацитета 20.400 особа/оброка.

Такођер, министар пољопривреде и шумарства Бекир Пакдемирли казао је како је настављена борба против пожара.

”Нажалост, преминуле су двије особе које живе у мјесту Делиогланли, у насељу Дегирменли, у Анталији”, саопћио је министар на друштвеној мрежи и изразио саучешће породицама страдалих.

 

(Анадолија)


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.