Веселин Вујовић: Вучићу, ниси ти власник мог живота

Бивши рукометаш Веслин Вујовић је рекао да ће бити први који неће прихватити нове полицијске часове и карантине.

BUKA portal / 13. јул 2020

screenshot Al Jazeeera

"Оног дана када је председник (Александар) Вучић наговестио поново карантине и полицијске часове, ја сам пуко и рекао сам 'ало бре, ниси ти власник мог живота!" рекао је Вујовић за портал Директно.рс.

Он је истакао да је демократа по убедјењу и да се труди да неутрално посматра политичка дешавања у Србији, али због епидемије коронавируса има много замерки на рачун актуелне власти и председника Србије.

"Ако Вучић уведе диктатуру, биће кажњен од градјана", казао је Вујовић.

"Тражио си од мене да држим социјалну дистанцу држао сам је, да од четвртка до понедељка не излазим из куће поштовао сам, полиција ми није дала да одем до викендице по лекове, а истовремено су људи неког сумњивог карактера имали дозволу да се крећу по граду. Онда је одједном укинут полицијски час и све превентивне мере. Кад су прошли избори народ је окривљен за ескалацију епидемије корона вируса. Е, па ја ћу бити први који неће прихватити нове полицијске часове и карантине", поручио је Вујовић.

Додао је да је Србија била једина земља у Европи где је било дозвољено да стадиони буду пуни, организована је предизборна кампања, а "када су избори завршени победом" одједном су градјани постали криви за ескалацију епидемије.

Коментаришући протесте на улицама у неколико градова у Србији он је рекао да му не делују убедљиво.

"Никад није било нити ће икада бити да се градјани самоиницијативно организују. Увек мора да постоји покретачка снага која би требало да протесте организује и води. Као просечан градјанин који све то гледа није му јасно зашто и због чега се протестује. Да ли је због мера које се уводе због короне или због изборних резултата? Полиција првог дана претерује у бруталности, а другог дана допушта да демонстранти раде шта хоће?! Људи причају да је то све организовала СНС са својим људима, а када чујете ове из СНС они кажу да су у све уплетене стране тајне службе, чак су и хапшени градјани са страним пасошем. Тако да ми који гледамо са стране видимо да је тотално хаотична ситуација и у свему томе човек не разуме шта се дешава", оценио је Вујовић.

Додао је да је да је председник Србије одговоран за гушење слободе медија, за мањак владавине права и борбе против корупције, али да "он нема коме да одговара у овој нашој земљи".

"Најсмешније ми је било када је видео да му неће проћи нове мере, карантин, избацивање студената из студентских домова, онда је одмах променио реторику и изјавио 'ја сам био за те оштре мере, али Кон и Брнабићка ми не дају. Кога, бре, ти питаш у држави за неко мишљење?! Тако да ми понекад вредја интелигенцију тим својим наступима, али у Србији има толики број људи који му верују, гласали су за њега, и ја морам да поштујем изборне резултате. Понекад помислим да ли сам ја будала која размишља другачије", рекао је Вујовић.

Он је истакао да градјани Србије заслужују бољег председника и да се не слаже "с овим начином водјења државе".

"Ја сам често одсутан из земље и сматрам да људи који овде једу хлеб треба да одлучују о својој судбини. Треба им омогућити слободне и фер изборе. Желим да сва деца, наравно и моја деца, имају своју будућност у Србији. За такву ствар се залажем", рекао је Вујовић за Директно.рс.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.