ВИДЕО Овако изгледа погранично подручје БиХ и Хрватске

Погледајте видео

BUKA portal / 20. мај 2020

Бх. званичници сматрају да сусједна Хрватска, односно Хрватске шуме, већ неко вријеме сијекући дрвеће улазе на територију БиХ. Због овога су реагирале и институције БиХ, пише Фактор

О овом питању расправљало се и у Парламенту БиХ протеклих дана, а такођер, Министарство вањских послова затражило је информацију од Хрватске о активностима у пограничном појасу.

Хрватска тврдње о уласку на територију БиХ оповргава и поручује да на тај начин жели боље контролирати улазак илегалних миграната из БиХ.

Министрица вањских послова БиХ Бисера Турковић је нагласила да разумије потребу побољшања надзора над државном границом у области контроле илегалних миграција, које су велики сигурносни изазов за све земље у региону, али да се најбољи ефекти на том плану могу остварити само уз узајамну сарадњу и блиску координацију.

У Министарству очекују да ће власти Републике Хрватске предочити званичне информације и упознати институције у Босни и Херцеговини о мјерама и разлозима за подузимање одређених активности које се различито интерпетирају у јавности те у добросусједском маниру у што краћем периоду договорити обострано прихватљиво рјешење, наводи се у саопћењу МВП-а БиХ.

ВИДЕО: Марко Димиц/ПИXСЕЛЛ


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.