Више од 99% преминулих у Италији имало је друге болести 

Готово половина жртава  патила је од најмање три хроничне болести, а једна четвртина је имала једну или двије хроничне болести.

BUKA portal / 18. март 2020

 

Више од 99% смртних случајева у Италији били су људи који су одраније имали неку болест, наводи се у студији италијанских здравствених власти, а преноси Блоомберг.

Након што је број преминулих премашио бројку од 2,500, са порастом од 150% у протеклој седмици, здравствене власти су чешљале податке како би дошли до спознаја које би им помогле у заустављању ширења болести.

Нова студија пружа увид у разлоге велике смртности у Италији, која износи око 8% од укупног броја заражених, што је више него у другим земљама.

На основу здравствених картона 18% преминулих, установљено је да само 0.8% од укупног броја није имало претходну патологију. Готово половина жртава  патила је од најмање три хроничне болести, а једна четвртина је имала једну или двије хроничне болести.

Више од 75% је имало висок крвни притисак, а око 35% је имало дијабетес, док је трећина патила од болести срца.

Просјечна старост заражених је 63 године, али већина преминулих је старија.

Просјечна старост преминулих у Италији је 79.5 година.

До 17. марта, преминуло је 17 људи млађих од 50 година. Сви преминули у Италији млађи од 40 година су мушкарци са тешким хроничним здравственим проблемима.

 


Бука препорука

Репортаже

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.