Волите рјешавати квизове на Фацебооку? То би вас могло скупо коштати

Сазнајте више информација...

BUKA portal / 23. август 2019

 

Фацебоок осим стандардних опција, нуди много забавног садржаја па су већ неко вријеме популарни разни квизови који вам проричу будућност, показују како ћете изгледати за 30 година и сличне ствари. Ипак, колико год дјеловали безазлено, играње таквих игрица и квизова могло би вам створити проблеме.

 

Ако нисте пажљиви с начином на који користите Фацебоок, ваши лични подаци могу пасти у руке хакера. Према ЦоммонСенсеМедиа, хакери могу створити те квизове да би од вас набавили приватне податке како би хаковали ваше рачуне или украли идентитет користећи се личним подацима које им пружа Фацебоок.

Уз то, такви квизови могу вас довести до web страница с вирусима или опасним садржајем. 

Према недавном извјештају ЦНН-а, ова се пракса користила у недавном скандалу у којем су украјински хакери употребљавали Фацебоокове квизове за инсталирање опасних проширења на прегледнику.

Најбољи начин да се заштитите је да озбиљно схватите Фацебоок преваре и само кликнете на повезнице у које дефинитивно имате повјерења. 

Да бисте остали сигурни, можете пријавити сумњиве повезнице и избјећи web странице које вас присиљавају да се пријавите или затраже додатну адресу е-поште. То што пријатељ дијели повезницу не значи да јој можете вјеровати; ако нешто изгледа сумњиво, немојте кликнути.

Ако сте и даље забринути због заштите својих података на Фацебооку, постоје други начини заштите. Можете провјерити своје поставке приватности помоћу Фацебооковог алата "Ваша приватност" и престати користити Фацебоок за пријаву у друге апликације.

(Индеx.хр)


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.