Волксwаген прекинуо производњу 'Бубе', пољедњи модел у музеју

Посљедњи аутомобил Волксwаген популарна 'Буба' изашао је с производне траке у творници у мексичком граду Пуебла, гдје се производи скоро 40 година, саопштено је из Волксwагена.

BUKA portal / 11. јул 2019

Foto: Ilustracija

 

Њемачки произвођач аутомобила одржао је церемонију којом је обиљежио крај производње 'Бубе', аутомобила који је стекао своје мјесто у америчкој популарној култури захваљујући свом јединственом облику и оданим фановима, обожаван због дизајна, репутације неуништивости и славног статуса који је стекао појављивањем у бројним холивудским филмовима. 

- Немогуће је замислити гдје ће Волксwаген бити без 'Бубе'. Иако је и то вријеме дошло, улога коју је имала у еволуцији нашег бранда увијек ће бити слављена - наводи у саопћењу за јавност Сцотт Кеогх, предсједник и извршни директор Волксwаген групе Америка.

'Буба' је први извозни производ из Њемачке који се појавио на америчком тржишту 1949. године.  Скоро пет милиона аутомобила продано је у Сједињеним Државама, представљајући скоро четвртину од 21,5 милиона аутомобила проданих широм свијета.

Волксwаген је крајем 1990-их  увео редизајнирану верзију 'Бубе' за нову генерацију возача и продао је више од 1,2 милиона аутомобила до 2010. Трећа и актуелна генерација 'Бубе' појавила се  2011. године. 

'Бубе' произведене отада у творници у Пуебли испоручене су широм свијета.

Задњи произведени модел - плави купе - остат ће у Волксwагеновом музеју у Пуебли. Та творница ускоро почиње производити спортска теренска возила намијењена за сјеверноамеричко тржиште, преноси дпа. 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.