Возача стрпали у затвор и одузели му возачку, лијекари објаснили како је успио остати жив с толико промила у крви

Од силине удара је одбачен те је ударио у још један, такођер прописано паркирани аутомобил.

BUKA portal / 20. август 2019

Затворском казном од 15 дана и забраном управљања возилом у трајању од годину дана кажњен је возач који је прошлог петка код Кутине возио с чак 4,30 промила алкохола у крви, што се сматра концентрацијом алкохола која може узроковати смрт.

Сисачко-мословачка полиције у понедјељак је приопћила како је тај 39-годишњак у мјесту Банова Јаруга код Кутине изазвао прометну несрећу када је на макадамском паркиралишту својим возилом ударио у паркирани аутомобил.

Од силине удара је одбачен те је ударио у још један, такођер прописано паркирани аутомобил.

Пијани возач је ухићен те је након журног поступка на Прекршајном суду у Кутини проглашен кривим и кажњен затворском казном од 15 дана, а изречена му је и заштитна мјера забране управљања моторним возилом у трајању од 12 мјесеци.

Иначе, према медицинском тумачењу, концентрација од четири и више промила алкохола у крви може узроковати смрт због престанка дисања, врло ниског крвног тлака или гушења при повраћању због непостојања рефлекса којим би се текућина искашљала из плућа.

Чињеницу да су смртни случајеви у таквим околностима ријетки и да се неки чак усуде сјести за волан лијечниц објашњавају тиме да су сви такви неславни рекордери углавном “утренирани” у испијању алкохола, то јест да га конзумирају дуже вријеме и тиме подижу праг осјетљивости организма на тровање алкохолом.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.