ВУЧИЋ СУТРА СА ДОДИКОМ Предсједник Србије поручио да санкције не рјешавају проблеме

Сутра ће, како је најавио, разговарати са Додиком, а у недељама пред нама и са Бакиром Изетбеговићем као бошњачким лидером.

BUKA portal / 22. октобар 2021

 

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће се сутра у Београду састати са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, и најавио да ће у недјељама пред нама разговарати и са Бакиром Изетбеговићем, као бошњачким лидером.

Вучић је, на питање да ли ће се састати са Додиком и шта очекује од ситуације у БиХ, као и да ли ће Србија имати посљедице ако САД уведу санкције Републици Српској, рекао да је одувијек био и остао противник санкција.

– Санкцијама нико никада ниједан проблем није ријешио. То је показано кроз историју. Посебно презирем оне и у Београду, у Бањалуци, и Сарајеву који мисле да се проблеми рјешавају санкцијама – подвукао је он.

– Ако очекујете да у политици добијете корист због увођење санкција некоме, јадна је та корист и не траје довољно дуго да би сте је стварно имали – нагласио је он.

Истакао је да је разговор најбољи метод за рјешавање проблема.

Сутра ће, како је најавио, разговарати са Додиком, а у недељама пред нама и са Бакиром Изетбеговићем као бошњачким лидером.

– Сматрам важним отварањем српско-бошњачког дијалога, да говоримо једни о другима с поштовањем, да покушамо да разумијемо једни друге – објаснио је он.

(Танјуг)


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.