Web портал који његује традиционалну босанску кухињу: Пуњене паприке, грах, паприкаш, босански лонац... све на једном мјесту!

Босанскохерцеговачка прехрамбена индустрија Виспак из Високог, чувар бх. традиције, представила је нови web портал www.босанскакухиња.ба.

PR / 03. јун 2019

Циљ покретања портала је промовирати босанску кухињу као такву, и у дигиталној форми представити оно најбоље од, како је многи називају, «Француске кухиње Балкана». Компанија је такођер искористила прилику за промоцију редизајна бренда Тајна  - мјешавине зачина за топ јела босанске кухиње.

Високо, 3. јуни 2019. - Замирише соган долма, а тек јапрак. Па однекуд свима познат мирис бурека. Ех, тај врли питац, неки... Ма није неки! Тачно се зна који је то питац, једини мушкарац међу питама и једина пита са месом. А тек ћевапи са Башчаршије, у Травнику на Плавој води, па до Бање Луке на бањалучке..., их! Нема краја босанској кухињи. Нема надалеко те комбинације мириса на традиционалној босанској софри, гдје се опет сваки истиче и мами, па обично будемо у недоумици шта прво појести. 

- Све ове и много других рецепата из босанске кухиње моћи ћете од сада пронаћи на Виспаковом порталу www.босанскакухиња.ба. Сусрети различитих кулинарских култура, Оријетна и Оксидента, континента и Медитерана, традиционалног и модерног, као дио нашег насљеђа уткано је у босанску кухињу. Идеја за поректање портала настала је када и бренд Тајна. Сада смо је и реализирали. Наша компетентност за босанску кафу и босанску кухињу на овај начин је још више потврђена, наводе у компанији Виспак. 

„Као компанија која на прво мјесто ставља традицију и обичаје наше дивне земље, дуго година његујемо босанску кухињу, кроз категорију зачина, чорби и јуха. Сва јела из нашег програма посвећеног босанској кухињи имају прави домаћи окус и омогућавају ужитак на свакој трпези, а домаћици понос јер присутни траже још“, казала је Зерина Чолаковић директорица маркетинга и развоја у Виспаку.

Покретање новог портала на којем ће сви љубитељи врхунских делиција босанске кухиње моћи преузимати рецепте, али и постављати своје властите и тако дијелити радост укуса према, оцјенама свјетских медија, једне од најбољих кухиња на свијету, Виспак је искористио за редизајн бренда Тајна - мјешавине зачина. Тако на полице стижу Тајне освјеженог дизајна, које у складу са босанском кухињом представљају спој визуелног идентитета Истока и Запада. Тајна мјешавине представљају рјешење за брзу и једноставну припрему најомиљенијих јела на овим просторима. 

Понос босанске кухиње као што су Пуњене паприке, Грах, Гулаш и паприкаш, Бурек, Ситни ћеваб, Босански лонац, Шарена долма, Ћуфте, Ћевапи, те једно од најпопуларнијих медитеранских јела, италијански Болоњез, представљају бренд Тајна - мјешавине зачина.

„Веома сам поносан што је покренут web портал који његује традицију тј. традиционалну босанску кухињу, а још више што смо и ми  дио овога пројекта. Драго нам је да је Виспак препознао важност традиције и да је покренуо ову активност која је битна за очување традиционалних вриједности БиХ. Битно је напоменути ду су рецептуре  аутентичне и овом приликом бих се захвалио на сарадњи удружењима жена из свих крајева БиХ“, истакао је Нермин Ходжић, предсједник Удружења кухара Босне и Херцеговине.

Портал www.босанскакухиња.ба омогућава свакој домаћици да без имало муке направи не само једно, него више различитих јела. На порталу можемо пронаћи видео рецепте традиционалних босанских јела, која су печат традиције Босне и Херцеговине. Циљ портала је промовирати босанску кухињу и у дигиталној форми представити све рецепте босанске кухиње, како би нове генерације наставиле његовати традицију наше домовине и спремати босанска јела. Регистровани корисници могу објављивати своје рецепте, не само босанске, него и интернационалне кухиње, коментарисати постојеће рецепте и додавати фотографије. У рубрици Занимљивости налазе се «Мамине тајне», тачније трикови као помоћ у кухињи, те савјети значајних јавних личности из наше земље. 

Буди и ти дио тима Босанске кухиње! Пренеси дио своје традиције на нове генерације и сазнај шта се све крије иза босанске, али и интернационалне кухиње. 

Придружи се друштвеним мрежама Босанска кухиња: 

Фацебоок (хттпс://www.фацебоок.цом/БосанскаКухиња/) 

Инстаграм (хттпс://www.инстаграм.цом/босанска.кухиња/?хл=хр)
 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.