WхатсАпп: Ако добијете ову поруку, одмах је обришите

Корисници једне од најпопуларнијих мобилних апликација за дописивање - WхатсАпп, ових дана су постали потенцијалне жртве хакера.

BUKA portal / 07. јануар 2019

Према писању британског листа Мирор, појавила се порука коју би свако од корисника WхатсАппа могао да прими, а која садржи видео под именом "Мартинелли" чије покретање би могло да хакује мобилни телефон.

У поруци се наводи и да ће се, након пуштања видеа, смартфон покварити, као и да га више неће бити могуће поправити. Међутим, будући да нису пронађени никакви докази о постојању тзв. Мартинеллијевог видеа, изгледа да права опасност, у стври, лежи у ономе што следи у поруци.

У њеном наставку наведен је савет кориснику да ажурира своју верзију WхатсАппа на верзију WхатсАпп Голд, која наводно нуди најновије опције као што су могућност снимања видеочета, слања 100 фотографија истовремено и брисања порука пошто их пошаљете.

Међутим, WхатсАпп Голд не постоји, а линк који води на страницу за ажурирање је пун малвера и вируса који би вам могли уништити мобилни телефон.

Иначе, корисници WхатсАпп још од 2016. године пријављују проблеме са порукама које се тичу наводног ограниченог издања - WхатсАпп Голд.

Б 92


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.