WХО: Током викенда пораст нових случајева заразе, највише у САД-у

Свјетска здравствена организација (WХО) у недјељу је извијестила о још једном рекордном порасту броја потврђених случајева коронавируса у периоду од 24 сата, јер је широм свијета у суботу регистровано више од 230.000.

BUKA portal / 13. јул 2020

 

Из WХО-а су у недјељу саопштили да су Сједињене Америчке Државе поновно на врху листе земаља с евидентираних више од 66.000 случајева у једном дану, преноси Анадолу Агенцy (АА).

Тренд потврђених случајева ЦОВИД-19 и даље расте, с три највећа броја новозаражених у посљедња три дана претходне седмице. У петак  је потврђено  228.000 нових случајева заразе коронавирусом широм свијета у периоду од 24 сата.

WХО је истакао да је до сада више од 12,5 милиона потврђених случајева широм свијета, док је од посљедица преминуло више од 561.000 људи.

WХО је 11. марта због ширења коронавируса прогласила глобалну пандемију. Такођер, WХО је уз Европу епицентром пандемије коронавируса, који се први пут појавио крајем прошле године у кинеском граду Wухану, прогласио Сједињене Америчке Државе, а потом и Јужну Америку.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.