Wигемарк послао поруку политичарима поводом формирања власти

У Тузли је данас одржано предавање Еуропске комисије „Ваше мишљење о мишљењу“.

Fena / 15. август 2019

Овај догађај организира Европска комисија широм градова Босне и Херцеговине на којима грађани имају прилику изнијети своје мишљење о захтјеву Босне и Херцеговине за чланство у Европској унији.

О акуалним политичким питањима на ову тему говорио је и Ларс-Гуннар Wигемарк, шеф Делегације Европске уније у БиХ и специјални представник ЕУ у БиХ.

"Једно од основних питања грађана Босне и Херцеговине је питање владавине права, рада правосуђа, борбе против корупције која је овдје ендемска појава. О томе сам разговарао и с новим премијером Тузланског кантона", рекао је Wигемарк.

Босна и Херцеговина је на веома важном путу према европским интеграцијама, сматра Wигемарк.

"Земље чланице ће разматрати пут Босне и Херцеговине према европским интеграцијама. Свакако да ће једно од првих питања бити земаља чланица има ли формиране власти у БиХ на свим нивоима. Државни ниво је наш основни партнер и нема могућности сарадње Европске уније ако у једној држави немамо партнере. Не постоји начин да заједнички радимо на проведби акционих планова и рјешавања проблема", истакнуо је Wигемарк који је на одласку из Босне и Херцеговине.

Шеф Делегације Европске уније у БиХ Ларс-Гунар Wигемарк сусрео се данас и с представницима Владе Тузланског кантона. Састанком је предсједавао премијер Тузланског кантона Денијал Тулумовић.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.