YТОНГ ТЕРМОБЛОК: Од сада са још бољим термоизолационим својствима

Од свог настанка па до данас, Yтонг је синоним за уштеду скупоцене енергије за грејање, односно за хлађење објеката.

PR / 18. јун 2019

 

Корисницима грађевина које су направљене од Yтонг материјала осигурана је максимална удобност и сигурност, а пре свега мања потрошња енергије током експлоатације објекта.

Супериорност Yтонг материјала огледа се у његовој вишеструкој функционалности, али изнад свега у врхунским термоизолационим особинама, захваљујући пороћелијској структури и способности да готово не акумулира топлоту.

Компанија Xелла Србија, произвођач Yтонг грађевинског материјала, поред строге контроле квалитета континуирано ради и на унапређењу производа те успешно одговара на све изазове савремене градње. Овога пута додатно је унапређена ламбда вредност Yтонг блокова, што резултира још бољим термичким особинама.

 

 

Шта је ламбда (λ) вредност и како се одражава на термику?  

Ламбда (λ) вредност је у грађевинарству позната као коефицијент топлотне проводљивости, односно способност материјала да проводи топлоту. Што је коефицијент топлотне проводљивости нижи, то су термоизолациона својства материјала боља. Другим речима, мања ламбда вредност значи већу уштеду енергије.

Унапређени коефицијент топлотне проводљивости Yтонг Термоблокова 30 и 37,5цм , сада износи свега 0,084 W/мК.

Нова Ламбда (λ) вредност: λ10дрy=0,084 W/мК

Ниска ламбда вредност обезбеђује фантастичну енергетску ефикасност материјала и то само у једном блоку. Yтонг термоблок, дебљине 30цм задовољава важеће техничке прописе и без додатне термоизолационе плоче (У=0,28 W/м²К). Управо због својих изузетних термичких карактеристика, Yтонг је најбољи избор за изградњу објеката ниске потрошње енергије, пасивних објеката и зграда готово нулте енергије.

 

Зашто Yтонг?

Треба знати да добра термоизолација више не подразумева само њену основну намену – заштиту од хладноће, односно, топлоте. Данас термоизолација одговара на многе друге захтеве који су у складу савременим животним стандардима као што су: паропропусност, противпожарност и дуговечност објекта, као и његова отпорност на различите вањске утицаје укључујући и добру звучну изолацију.

 

Yтонг Термоблок садржи све ове карактеристике, а због мале запреминске масе (350 кг/м3) најбољи је избор за изградњу објеката са захтевима за лаком конструкцијом, као и реконструкцију постојећих објеката.

Насупрот малој тежини, Yтонг Термоблок поседује одлична механичка својства (2,5 Н/мм2) и зато се  употребљава за изградњу носивих и неносивих зидова, у складу са важећим техничким прописима.

Yтонг се производи од потпуно природних сировина као што су кварцни песак, креч, цемент, гипс и вода. Захваљујући свом минералном саставу, Yтонг не гори, те спада у категорију А1 противпожарне отпорности.   

Све наведене предности Yтонг материјале издвајају као економичне, лаке и погодне за брзу и енергетски ефикасну градњу. Yтонг блокови налазе широку примену у изградњи стамбених, пословних и индустријских објеката, као и изградњи породичних кућа према принципима одрживе градње.

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.