За гориво Додик дневно се троши 600 КМ из буџета

Кабинет Предсједника Републике Српске Милорада Додика склопио је половином јула ове године уговор са предузећем Нестро Петрол о набавци горива од чак 180 хиљада марака за једну годину. Економисти и опозиција упозоравају да се ради о растрошности и претјераном трошењу буџетског новца.

BN / 16. август 2018

 За путовања предсједника Републике Српске и запослених у његовом кабинету, у наредном периоду новца неће недостајати. 

 

За набавку погонског горива за период од годину дана Кабинет предсједника издваја чак 180 хиљада марака. То значи да ће у службене аутомобиле бити сипано гориво вриједности 15 хиљада марака мјесечно или 600 марака сваки дан. 

 

Економисти упозоравају да се овим уговором још једном показује растрошност, која је већ годинама устаљена пракса Кабинета предсједника Републике Српске.

 

Буџет Предсједника Републике Српске је већи од 10 милиона марака, упозорава опозиција, додајући да је чак пет пута већи од буџета ове институције када је предсједник Српске био Драган Чавић. 

 

Број пређених километара службеним аутомобилима се у изборним годинама вишеструко повећавају. А да званичници на страначке трибине иду на рачун грађана у Републици Српској је устаљена појава.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.