ЗАРАЗА СЕ НЕ СМИРУЈЕ Још 19 новозаражених, укупно 1.339

Ријеч је о три жене и 16 мушкараца.

BUKA portal / 22. мај 2020

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Болници "Свети Врачеви" у Бијељини, извршено је тестирање 617 лабораторијских узорака, а вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 19 особа у Републици Српској, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Ријеч је о три жене и 16 мушкараца. Једна жена је средње животне доби, док су двије старије животне доби. Три мушкарца су млађе животне доби, девет средње и четири старије животне доби. 

Према мјесту пребивалишта, по четири особе су из Модриче, Мркоњић Града, Теслића и Бањалуке, и по једна особа је из Гацка, Приједора и Бијељине.

Петнаест особа је имало контакт са претходно потврђеним случајевима. Три су хоспитализоване, док ће остали бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама, наведено је у саопштењу.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.339 случајева вируса корона, а укупно је  преминуло 100 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило укупно 715 особа, а на (САРС-ЦоВ-2) тестирано је укупно 23.513 особа.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске укупно се лијече 64 особе са потврђеним присуством или сумњом на присуство вируса корона. На Одјељењу ЦОВИД 19 хоспитализована су 22 пацијената теже клиничке слике, док су у изолацији два пацијената.

Код два пацијента здравствено стање захтијева респираторну подршку, а један пацијент је на неинвазивном моду механичке вентилације. На Одјелу хирургије (стара локација УКЦ) је 12 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом и на Одјелу пулмологије (стара локација УКЦ) је 25 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом.

У Болници "Свети Апостол Лука" у Добоју збринуто је 49 пацијената са ЦОВИД 19 обољењем, у Општој болници Требиње 12 пацијената, у Болници "Доктор Младен Стојановић" у Приједору је 19 пацијената, у Универзитетској болници у Фочи су два пацијента, и у Болници у Градишци је пет пацијената.

Када су у питању објекти за изолацију у којима се налазе особе код којих је потврђен тест на вирус корона, а немају симптоме ЦОВИД-а 19, у Студентском центру "Никола Тесла" у Бањалуци налази се 126 особа, 22 особе су у Студентском дому у Требињу, двије особе су у Дому ученика у Бијељини и 30 особа је у Дому ученика у Добоју.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.418 особа, а надзор је завршен код 29.583 особе.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске још једном подсјећа грађане да се строго придржавају прописаних мјера у циљу сузбијања ширења вируса корона.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.