Зашто одједном у Сјеверној Кореји сви носе маске?

Двије потпуно различите слике послате су у року од 24 сата из Сјеверне Кореје.

BUKA portal / 13. октобар 2020

Сјеверна Кореја је једна од ријетких земаља која до сада није пријавила нити један случај заразе вирусом корона на својој територију. Сумњу у истинитост овог податка додатно су подгријале најновије фотографије из те земље на којима је на хиљаде грађана под заштитним маскама, дан пошто епидемиолошке мјере нису поштоване на војној паради.

Двије потпуно различите слике послате су у року од 24 сата из Сјеверне Кореје.

У недјељу током одржавања велике војне параде поводом 75. годишњице владајуц́е Радничке странке, ни учесници, али ни сам сјевернокорејски лидер Ким Джонг Ун, нису носили заштитне маске, нити су одржавали физичку дистанцу.

Само дан касније, на хиљаде војника и грађана окупило се на централном тргу у Пјонгјангу, како би исказали подршку влади, и сви до једног носили су заштитне маске, преноси "Спутњик".

Скуп је одржан уочи конгреса владајуц́е странке у јануару, а са њега је поручено "Пратимо кораке нашег драгог вође, друга Ким Джонг Уна".

Сјеверна Кореја затворила је граница и увела карантин још у јануару, а Ким све вријеме инсистира на томе да у земљи није било ниједног случаја вируса корона. Многи стручњаци сумњају да се нико није заразио пошто се вирус појавио у сусједној Кини и потом проширио у цијелом свијету, а сада је отворено и питање - зашто грађани носе заштитне маске уколико је Кимова тврдња истинита и заражених нема.

 

  •  

Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.