Затвара се Ајфелов торањ

Због најављених протеста против француског предсједника Еммануела Мацрона и његове Владе у суботу ће бити затворен Еиффелов торањ.

BUKA portal / 07. децембар 2018

То је још једна од мјера француске власти у циљу појачавања сигурности како би спријечили наставак насиља на протестима које траје у посљедње три седмице.

Поред 8.000 полицајаца, који ће бити распоређени у главном граду Француске, париски полицијски инспектори идентификовали су 14 сектора високог ризика који ће бити очишћени.

Мета демонстраната могли би бити улични мобилијар и градилишта па ће због тога париска полиција уклонити стаклене контејнере, ограде и грађевинске машине у идентификованим секторима високог ризика, међу којима је авенија Цхампс-Елyсеес.

У цијелој земљи биће мобилизовано 89.000 полицајаца, што је знатно више од 65.000 колико их је било на француским улицама прошлог викенда. Тада је преко 130 људи повријеђено и више од 400 ухапшено у најгорим уличним немирима у Француској у посљедњих неколико деценија.

Поред Еиффеловог торња, многе трговине и музеји широм Француске, укључујући музеј Орсаy и Гранд Палаис, бит ће затворене из сигурносних разлога.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.