Здравко Мамић по окушаном рецепту напао новинара, али није очекивао брутални одговор

Након тог простачког одговора, Мамић се нагло примирио...

BUKA portal / 03. децембар 2018


Бивши челник Динама Здравко Мамић у понедјељак је у Међугорју одржао конференцију за медије на којој је коментирао неправомоћну пресуду Жупанијског суда у Осијеку који га је 6. липња ове године прогласио кривим за извлачење око 116 милијуна куна из Динама и осудио на шест и пол година затвора.

Мамић је поновно устврдио да је процес против њега "фалсификат" те да је то све "лаж".

"Испитано је 97 свједока, али 97 свједока Тужитељства. Нити један свједок обране Здравка Мамића. Како је то могуће? То је могуће у држави у којој не царује закон, не царује правда, већ постоје људи који су донијели ту пресуду. Ти су људи уцијењени и написали су пресуду иако су знали да та пресуда неће опстати", рекао је између осталога Мамић.

Бивши челник Динама коментирао је и чињеницу да се његово име спомиње у контексту афере "СМС". "У контакт с Варгом сам дошао зато јер сам желио спасити част и образ хрватског ногомета, па сам понудио на пресс конференији 500 тисућа куна награде ономе тко открије тко је нацртао свастику. Варга се јавио да зна", рекао је.

"Он је тада рекао да има и нешто важније. Што? Како се ради притисак на суце и како се монтира теби суђење. Рекао сам - може, дај ми. Нисам излазио с тим ван, а он ме све више почео молити да му помогнем, да је болестан, да има троје дјеце, да му треба новац... Ја сам укупно Варги испоручио што у новцу, што о стварима, око 200 тисућа еура. Било ми га је жао."

Мамић је касније новинарима допустио да му поставе и неколико питања, на што се јавио новинар портала Дневник.ба који је Мамића питао зашто је дијелио новац једној особи из Виле Регина у тренутку када је уплакан кретао према аеродрому у Мостару у циљу бијега и зашто се предомислио.

"Исто тако постоје наводи и ја сам чуо да ти пушиш другим мушкарцима. Па бих молио да ми прокоментираш тај навод", рекао је Мамић новинару и тражио од њега да то прокоментира. "Ај' ви мени попушите, па ћу вам прокоментират'", рекао је новинар Мамићу. Након тог простачког одговора, Мамић се нагло примирио...

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.