Желите на пут у Хрватску - објављени сви детаљи, те он-лине формулар за упит

Све на једном мјесту

BUKA portal / 22. мај 2020

Од данас, 21. маја 2020. године сви страни држављани који намјеравају ући у Републику Хрватску, као и хрватски држављани који немају пребивалиште или боравиште у Хрватској, одговоре на сва питања везана за улазак у Републику Хрватску могу сазнати на једном мјесту.

С обзиром на ограничења која су на снази, због сузбијања ширења болести ЦОВИД-19, а ради бржег добивања релевантних информација, сва најчешћа питања и одговори о увјетима уласка у Републику Хрватску, објављени су на службеној web страници Министарства унутарњих послова под категоријом УЗГ ЦОВИД.

На овој страници можете пронаћи одговоре на питања као што су морате ли бити у самоизолацији након уласка у Хрватску и коју документацију морате показати ако сте странац, а посједујете некретнину или пловило, као и могу ли с вама чланови ваше обитељи. Можете сазнати и шта ако сте странац, а морате код љекара у Хрватску, али и шта ако сте туриста.

Сви који одговор о условима уласка у Хрватску не пронађу међу најчешћим питањима и одговорима, имају и он-лине образац за упит путем којег им се могу обратити како би добили конкретан одговор на своје питање о могућности уласка. Наведена страница и он-лине образац тренутно су доступни на хрватском, енглеском и њемачком језику.

Подаци који се путем обрасца траже од заинтересиране странке, а с циљем давања конкретног одговора су: држављанство, има ли регулиран статус странца у РХ (одобрен боравак), планирани датум доласка на гранични пријелаз, име граничног пријелаза на којем планира улазак те разлог доласка у Републику Хрватску.

Адреса узг.цовид@муп.хр и даље остаје мјесто на које се сви заинтересирани могу обратити уз нешто другачију процедуру. Наиме, након што особа пошаље упит на наведену адресу, добит ће аутоматски одговор у којем ју се усмјерава на наведену страницу, на којој може одабрати један од понуђених језика те пронаћи одговор или се обратити путем он-лине обрасца.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.