Желите смршати? Ово би требало постати ваша свакодневна навика

Одлазак у теретану или на вјежбање сваки дан у исто вријеме, рецепт је за губитак нежељених килограма, поручују стручњаци.

BUKA portal / 07. јул 2019

 

Истраживање које је обухватило 375 одраслих особа, показало је да особе које немају редовиту навику вјежбања, морају вјежбати дуље од оних који на вјежбање иду сваки дан у исто вријеме. Особе које вјежбају повремено, у просјеку вјежбају 4.8 дана тједно и око 350 минута укупно, док они којима је то дневна рутина, вјежбају у просјеку 4.4 дана и укупно око 285 минута, пише Вечерњи лист. 

Вјежбање је врло битно за цјелокупно здравље, а када имате навику вјежбања у исто вријеме, тијело је припремљено на дневну активност. Ипак, унаточ знању и свјесности о важности вјежбања, многи се боре с препуним распоредом како би уврстили тјеловјежбу у свој дневни план.

Стручњаци из клинике Мириам, с америчког Рходе Исланда, тврде како је потребно најмање 250 минутес вјежбања тједно како би одржали здраву тјелесну тежину. Истраживање је показало како особе које успијевају задржати своју килажу, односно не добивају нове нежељене килограме, лакше се држе плана прехрана и вјежбања јер то на њих дјелује охрабрујуће. Претходна истраживања показала су важност држања временског распореда с циљем губитка нежељених килограма. Резултати су показали и да жене које вјежбају ујутро имају мањи ризик од претилости.


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.