Жељезнице РС запошљавају нове, а народ плаћа ОТПРЕМНИНУ ЗА ПРЕКОБРОЈНЕ раднике

Док грађани Републике Српске отплаћују кредит намијењен за измиривање нагомиланих дугова и за отпремнине прекобројним железничарима, управа је расписала конкурс за запошљавање 11 нових радника!

BUKA portal / 05. децембар 2018


При томе, Жељезнице РС се и планом реструктурирања обавезала да ће драстично смањити број запослених, што је био услов за добијање кредита Свјетске банке од око 100 милиона КМ.

На жељезничким станицама у Зворнику и Брчком посла има, како стоји у конкурсу Жељезница РС, за три транспортна магационера, те два скретничара и исто толико возовођа, отправника и маневриста. Жељезнице РС им нуде радни однос на неодређено вријеме, а све то уз сагласност Минисарства саобраћаја РС.

Како се то уклапа у обавезе преузете са кредитом Свјетске банке тешко је објаснити, али у управи ЖРС објашњавају да је овај потез био неминован, јер су у Зворнику и Брчком остали без жељезничара.

– Оглас за пријем нових радника расписан је у складу са потребама технолошког процеса рада у станицама Брчко и Зворник Нови, у којима је иначе мањак радника због одласка већег броја радника у пензију, због боловања или смрти – наводе из ЖРС.

Ресорни министар Неђо Трнинић није био доступан за коментар, а из Министарства нам је потврђено да су дали сагласност за расписивање конкурса, али и упозорили руководство Жељезница РС да пријем радника сведу на минимум, и то “само у неопходним ситуацијама”.

Додају да је од управе ЖРС затражено и да се “из унутрашњих резерви изврши прерасподјела радника гдје год је то могуће, сходно Програму рјешавања вишка радника у ЖРС”.

Из синдиката поручују да таква прерасподјела више није могућа, јер је управа Жељезница, како тврде, рјешавање вишка запослених проводила тако што су се “рјешавали радника, а задржавали нераднике”. Како је раније писао “ЕуроБлиц”, синдикалци су мјесецима упозоравали да се у пензију или на биро шаљу маневристи, скретничари и отправници, а на радним мјестима у Жељезницама задржавани чиновници, фризерке и конобари, иако се основано сумња да су многи од њих посао добили преко партијске или рођачке везе.

О овом проблему су представници неколико синдиката на ЖРС прије скоро годину дана обавијестили и менаджмент Свјетске банке у БиХ.

Из управе Жељезница, међутим, поручују да су “водили рачуна о структури радника приликом рационализације броја запослених”.

Марин: Пруге ће остати пусте
Предсједник Синдиката саобраћајно транспортне дјелатности у ЖРС, Златно Марин, каже да је одавно упозоравао да би, због мањка извршног особља, пруге могле остати пусте. Признаје, међутим, да су Брчко и Зворник специфични градови, који су одувијек кубурили са жељезничарима од заната.

– Управа је раније слала људе из Добоја на службу у ова мјеста, али је то скупо, па сада траже боље рјешење. У другим градовима још нема проблема, али ће их вјероватно бити, јер жељезничари старе и многи од њих ускоро иду у пензију – каже Марин.

(српскаинфо)


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.