Жена која је преживјела Аусцхwитз прима 200 пријетњи дневно, чува је полиција

89-ГОДИШЊАКИЊА која је преживјела Аусцхwитз сада је под полицијском заштитом након што је почела примати око 200 пријетњи дневно.

Index.hr / 08. новембар 2019

printscreen

Лилиана Сегре, којој је било тек 13 година кад је била депортирана у Аусцхwитз, доживотна је сенаторица која је предводила стварање талијанског парламентарног одбора против мржње, расизма и антисемитизма, локално познатог као Сегре-повјеренство, пише ЦНН.

Недавно је путем друштвених мрежа почела примати око 200 пријетњи или агресивних вербалних напада дневно, приопћили су из центра Тхе Центро ди Доцументазионе Ебраица Цонтемпоранеа (ЦДЕЦ) са сједиштем у Милану у Италији.

"Сваки пут када угледни Жидови дођу у средиште медијске позорности у Италији, подлијежу антисемитским нападима на друштвеним мрежама", рекао је Стефано Гатти из ЦДЕЦ-а.

Чува је полиција

Лилиану Сегре почела су чувати два полицијска службеника након што су крајњи десничари, чланови странке Форза Нуова, у уторак у Милану поставили транспарент. Ондје је Сегре гостовала на једном догађају.

Приједлог за такозвано Сегре-повјеренство одобрен је прошлог тједна, без подршке десничарских опорбених странака.

"Радикална десница осјећа се јачом и добива легитимитет, тако да постаје активнија", казао је Гатти.

"Прије двадесет година нисте могли шетати градом узвикујући 'Вива ил Дуце'. Било је више отпора екстремизму. Сада је љествица толеранције спуштена и људи имају осјећај да могу на друштвеним мрежама слободно пријетити Сегре", додао је.

Лилиана Сегре једна је од 25-еро дјеце млађе од 14 година која су преживјела депортацију у Аусцхwитз. Касније је пребачена у логор Малцхоw, гдје је ослобођена 1. свибња 1945.

 

Индеx.хр


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.