Жена напунила 50 година и признала: ‘Престара сам за ових 8 ствари!’

Више од пола свог живота сам провела осврћући се на мишљење погрешних људи, али више не....

atma.hr / 13. јун 2016

Сада када сам напунила 50 година схватила сам праве вриједности живота. Схватила сам да сам престара за ових осам ствари које су ме спутавале цијели живот:

Престара сам да шутим

Не желим више шутјети када ми нетко каже нешто што ми не одговара. Не желим климати главом или се сложити са сваким глупим и самодовољним човјеком. Не желим шутјети на неправду. Када видим да нешто није у реду, желим на глас викати јер је живот постао прекратак да би се о неправди шутјело.

Престара сам да се бринем како изгледам другим људима

Већ годинама завидим мушкарцима јер они не “морају” сваких двадесет дана бојати косу да би прекрили сједе. Мушкарци не морају ујутро стављати килограме пудера на лице и бринути што им се виде боре од бриге и смијеха.

Сада сам довољно стара да знам да сам најљепша таква какву ме Бог створио. Имам бора, не зна им се број, сједа ми је свака друга длака, али сам тек сада задовољна с тим каква сам.

Оно питање “шта ће сусједство рећи?” не дотиче ме већ неко вријеме и хвала Богу на томе, јер ти људи су постали толико небитни у мом животу да сам за њихове опаске развила селективни слух.

Престара сам да имам ситне мале гријехове

Сада сам довољно стара да имам само – гријехове! Сладолед недјељом сам преименовала у сладолед сваки дан. Тако да сада уживам у својим гријеховима које више не могу сврстати у мале јер су ми апетити порасли.

Престара сам за неудобну обућу

Сада гледам да ме ништа у животу не ограничава. А моје кретање је годинама ограничавала висока потпетица. Нисам могла ходати темпом којим сам хтјела ходати. Увијек ме нешто жуљало, бољело … Сада носим само удобно и то је то! Сретна сам када нађем на двије исте чарапе док се обувам …

Престара сам да се извињавам за свињац у кући

Свињац ми је у кући јер имам нешто паметније за радити од чишћења. Ето, зато овако изгледа и да, кућа ми никад није чиста “као апотека!”

Престара сам за нагомилавање ствари у кући

Не сакупљам и не чувам више ништа. Да на вријеме нисам почела бацати неке старе папире, кутије, гардаробу, до сада у кући не би било мјеста за мене. Успомене чувам искључиво у глави.

Престара сам да бих се дружила с људима који ми не одговарају

Зашто трпјети неке надобудне сељачине који ми ваде живце. Далеко им лијепа кућа. Имам довољно година да знам тко ми одговара, а тко не. Онај тко ми не одговара више ме никада неће видјети очима.

Престара сам да налазим добро у сваком човјеку

Зашто губити вријеме? Сви људи, по дјелима гледајући – нису добри. То је тако једноставно. Ако је нетко учинио нешто лоше, а то је учинио из лоше намјере, нема шансе да га више оправдавам. Дјела говоре више него ријечи. Сада сам довољно стара да само кажем: “Драги мој, ти (засад) ниси добра особа!” и продужим даље.”


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.