Жестоки нереди на Елизејским пољанама у Паризу, у сукобу с полицијом 150 ухапшених

На крају традиционалне прославе националног празника, десеци окупљених покушали су уклонити запреке постављене на авенији у чему их је полиција спријечила те покушала растјерати употријебивши сузавац

BUKA portal / 14. јул 2019

"Жути прслуци", али и вандали у недјељу су се на Елизејским пољанама сукобили с полицијом, која је употријебила сузавац, након свечаног мимохода одржаног у поводу прославе националног државног празника 14. јула.

На крају традиционалне прославе националног празника, десеци окупљених покушали су уклонити запреке постављене на авенији у чему их је полиција спријечила те покушала растјерати употријебивши сузавац.

На маргинама војне параде одржане у поводу Дана пада Бастиље приведене су укупно 152 особе.

Међу њима су и вође покрета "жутих прслука", Јероме Родригуес и Маxиме Ницолле. Они су приведени због "организирања протузаконитих просвједа". Паришко тужитељство извијестило је да су ухапшени на Елизејским пољанама. Ериц Дроует, још један од водећих чланова покрета, приведен је јутрос, но одлука о његову могућем смјештају у притвор још није донесена. Након осмомјесечних демонстрација које трају од 17. новембра 2018, а почели су као реакција на социјалну и порезну политику предсједника Еммануела Мацрона, све је теже окупити "жуте прслуке". У суботу их је у неколико великих француских градова просвједовало тек неколико стотина.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.