Зоран Кесић: Можда ћемо сада схватити да живот не треба траћити на мржњу

Изгледа да нас само тешке ситуације могу ујединити

BUKA portal / 22. март 2020

Водитељ и комичар Зоран Кесић једана је од оних личности које увијек упиру прстом тамо гдје треба. Или не треба, зависи с које тачке гледишта се посматра. Можда не говори оно што већина мисли, али сигурно говори оно што већина не смије.

Само неопходно

У кућној је изолацији са супругом и дјецом те је за “Дневни аваз” отворено говорио о пандемији коронавируса, подузетим мјерама, рестрикцијама србијанске владе. 

- Излазим само када је неопходно да купим шта треба и да изведем дјецу буквално на пола сата у парк. Као и сви, придржавамо се препорука стручњака и покушавамо да будемо савјесни. Чинимо све што је до нас да што прије прође – говори Кесић.

Истиче да је добродошло све што треба и може да се уради на сузбијању.

- Наши народи нису баш дисциплиновани. Многи су у фазону: „Ма неће мене“. Тако можда и треба мало да се запријети људима и стави им се до знања: „Е, ако си ти блесав да себе излажеш опасности, нећеш ваљда друге“. Сједи кући и чекај да прође ово све – истиче Кесић.

Рок трајања

У наредној емисији „24 сата са Зораном Кесићем“ бит ће укључена и дешавања из региона. 

- Желимо да видимо како се они носе с вирусом, у кућној изолацији, па на неки начин да се повежемо и покажемо јединство у овој тешкој ситуацији. Јер, како изгледа, само тешке ситуације могу да нас уједине. Постоји нешто много битније од наших малих, досадних, преживљених и прежваканих подјела по националности и вјери – сматра Кесић.

Каже да ће бити сретан ако пандемија коронавируса зближи све наше државе.

- Најважније је да сви будемо живи и здрави, а онда ће на нама бити шта ћемо с тим здрављем у будућности да урадимо. Можда и неће бити све испочетка, можда ћемо мало постати свјеснији значаја живота, да је ограничен и има рок трајања и да је глупо траћити га на мржњу и зло, пребацивање и прошлост. Боље га је искористити за лијеп живот. Али, знајући нас, не вјерујем у то – закључио је Кесић.

Вучићеви гафови

Када је у питању Вучић, осврнуо се на његово обраћање док кише, а потом се рукује с љекарима. 

- Неопрезан је. Не може то тако, мора и он да се придржава правила. Уствари, он би први требао да се придржава, требало би својим примјером да покаже како се то ради. А ето, он је направио озбиљан гаф да кише и брише у марамицу, а онда истом том руком се рукује с докторима. То је заиста изгледало у најмању руку неодговорно. Ми смо то уочили и приказали у нашој емисији „24 сата“. Не из неке зле намјере, већ нам је послужила као едукативан примјер – овако не треба – искрен је Кесић. 


Бука препорука

Интервју

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.