Зоран Милановић о Босни и Херцеговини: То уопће није држава, то је "биг схит"

Јутарњи лист је у посједу снимке јучерашњег састанка Зорана Милановића с представницима бранитеља о примјени србијанских закона о универзалној јурисдикцији и напетости која је између двију држава због тога настала.

Jutarnji.hr / 24. август 2016

 Предсједник СДП-а у уторак је, на разговор иза затворених врата, позвао представнике Збора удруге ветерана хрватских гардијских бригада и Удруге специјалне полиције.
Након што је у уводу "опрао" власт у Србији, Милановић је покушао пребацити тему на Босну и Херцеговину. Јосипу Клемму и Дражимиру Јукићу је објашњавао да су оптужнице из БиХ још већи проблем од оних из Београда, али ту се није дуго задржао.

Зоран Милановић је у једном тренутку без длаке на језику рекао што мисли о Босни и Херцеговини и бх. власти, преноси Јутарњи.хр.Шеф СДП-а није одушевље ситуацијом у БиХ, за коју каже да је, цитирајући једног бранитеља, "биг схит", жалио се да у Сарајеву нема с киме разговарати, те да би их преко реда угурао у Еуропску унију јер "то је земља без реда и поретка".

"Имамо посла с негативцима", напоменуо је Милановић.

Милановић је говорио и о оптужници против челника тзв. Херцег-Босне изразивши бојазан да ће они бити осуђени и у другостепеном поступку.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.