Зоран Шпрајц: Драган Човић и Милорад Додик: Једна душа а два тијела

Зоран Шпрајц се у својој емисији осврнуо на долазак представника ХДЗ БиХ на прославу Дана Републике Српске

BUKA portal / 11. јануар 2019

Он се запитао како то да је једини министар одбране Хрватске Дамир Крстичевић реаговао, док остали у ХДЗ-у нису. 

"Па да подсјетимо све остале дементне у ХДЗ-у да је Драган Човић предсједник сестринског ХДЗ-а у БиХ с којом сестра у Загребу има врло интензивне обитељске односе, поготово када за хрватски Сабор треба прикупљати гласове тамошњих Хрвата. Труд Драгана Човића и његове локалне сестринске подружнице након тога се узвраћа обилатим финансијским донацијама из хрватског државног буджета и ХВО пензијама, на којима онда Драган Човић гради политичку каријеру, а на њој гради своје некретнине. И тако у круг, рука руку мије. Нема ту ништа ново. Осим што је Човић за то кружење добио и почасну докторску титулу на загребачком Свеучилишту", поручио је Шпрајц у својој емисији.

"Али уз хрватске новце, Човићу се једнако мило миловати и са Милорадом Додиком. Додик је за Човића све оно што би Човић хтио бити - предсједник парадржаве у којој сам са својима вртиш све паре државе. А Човић је све оно што Додику треба док се шута с бх. Уставом. Мали хрватски гном који ће му лаштити ципеле", казао је Шпрајц у својој емисији.

"Па Човићу неко мора улаштити ципеле, јер не постоји он због њих, него они због њега", оштар је био популарни хрватски новинар.

 

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.