"Звонић ми говорио да бјежим, ја се смијао, а он поново "Бјежи, није з*********а"

Јово Лукић у први тренутак није схватио озбиљност ситуације

BUKA portal / 22. септембар 2021

Фудбалер Борца, Јово Лукић, у разговору за МОНДО је након бурне ноћи испричао је шта се дешавало на терену и око њега, након што су домаћи навијачи ускочили са трибина.

"Све се издешавало некако на брзину. Кад смо забили тај гол ја се у једном тренутку окрећем и видим навијаче како упадају у терен. Звонић из Вележа ми је викнуо 'Бјежи', ја сам се у том тренутку насмијао, мислио сам нема шансе да нас туку, шта смо им ми скривили? Али је он поновио 'Бјежи, није зајебанција' и ја сам онда кренуо да шпринтам ка свлачионици", рекао је Лукић и наставио:

"Таман мислим 'побјегао сам им, не могу ме стићи' кад сам одједном осјетио ударац у главу. У први мах помислио сам да сам ударио о зид на улазу у тунел, али нисам опет баш толико висок. Погледам горе, а један ципелом удара, млати да ме још који пут удари".

Млади репрезентативац БИХ признаје да му у тим тренуцима није било свеједно и да је само размишљао да неко од његових саиграча и људи из клуба не настрада.

"Свако је гледао да извуче живу главу. Навијачи су носили оне велике шипке од застава, видјели сте да су покушали да нападну и тренера Миљановића. Није ти свеједно, молиш се да се не деси нешто најгоре, да неко не буде повријеђен", рекао је Лукић.

Није само Денис Звонић, који је савјетовао Лукића да одмах бјежи, покушао да помогне бањалучким фудбалерима, већ су то чинили и други фудбалери Вележа. Неколико њих заштитило је тренера Борца Немању Миљановића од хулигана који га је напао мотком, те још једног који се хтио обрачунати с њим.

"Играчи Вележа су стварно били коректни, пријатељски настројени према нама, покушали су да нас заштите колико су могли", рекао је Лукић

Фудбалери Борца од разуларене масе склонили су се у свлачионицу, али Лукић истиче да би се вратио на терен да одигра остатак утакмице, да су то тражили од екипе Борца.

"Били смо у свлачионици и чекали шта ће се десити. Да је делегат рекао да се наставља, ми бисмо изашли на терен и одиграли бисмо до краја. Били смо спремни да се боримо до посљедње минуте, али одлука делегата је била да се прекине. Ми смо срећни што смо освојили три бода. Било је мало времена остало и знали смо да можемо да сачувамо ту предност и ако се настави утакмица. Послије смо дуго чекали да се испразни стадион и уз пратњу полиције се вратили кући. Полиција нас је пратила скроз до Бањалуке", закључио је Лукић разговор за МОНДО.

 

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.